Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Muğla Romanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Can Demirtaş'ı makamında ağırladı. Ziyarette, Roman vatandaşlara yönelik hayata geçirilecek projeler ele alındı. İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Roman vatandaşlar için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirterek, "Okuma yazma bilmeyen kimse kalmasın, haydi okula!" sloganıyla önemli bir kampanya başlattıklarını duyurdu.
13 İlçede Kapsamlı Eğitim Seferberliği
Bu proje kapsamında Muğla'nın 13 ilçesinde okuma yazma bilmeyen tüm Roman vatandaşlara ulaşılması hedefleniyor. Her ilçe, kendi bünyesinde okuma yazma kursları açarak bu eğitimi sağlayacak. Böylece, hiçbir Roman vatandaşın okuma yazma bilmez kalmaması ve eğitim hayatına katılması amaçlanıyor.
Dernek Başkanı Demirtaş'tan Teşekkür ve Destek Çağrısı
Dernek Başkanı Hüseyin Can Demirtaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay'ın başlattığı bu anlamlı kampanyanın kendileri için büyük bir destek olduğunu belirtti. Demirtaş, "İlk başta Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere Muğla İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Emre Çay'a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu proje sayesinde Roman kardeşimiz okuma yazma kursuna giderek diplomalarını alacaklar" dedi.
Demirtaş, bu kapsamda 13 ilçede okuma yazma bilmeyen tüm Roman vatandaşların kendisine 541 606 48 00 numaralı hattan 7/24 ulaşabileceklerini de sözlerine ekledi. Bu iş birliği ve kampanya, Roman vatandaşların eğitim düzeyini artırma ve toplumsal hayata katılımlarını güçlendirme yolunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.



































