MUĞLA
Giriş Tarihi : 26-09-2023 16:21

MUĞLA’DA OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLERİNE “LEGO EĞİTİMİ” DÜZENLENDİ

MUĞLA’DA OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLERİNE “LEGO EĞİTİMİ” DÜZENLENDİ

MUĞLA’DA OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLERİNE “LEGO EĞİTİMİ” DÜZENLENDİ

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Projesi” kapsamında, okul öncesi öğretmenlerine yönelik “Oyun Yoluyla Öğrenme ve LEGO Eğitimi” semineri verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, UNICEF ve Lego Foundation iş birliği ile düzenlenen “Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Projesi” kapsamında, okul öncesi öğretmenler için “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimi” Menteşe ilçesinde gerçekleştirildi.

Muğla’nın 13 ilçesinde anaokullarında ana sınıflarında görev yapan 56 okul öncesi öğretmeninin katılımıyla düzenlenen seminerde, LEGO tuğlaları ve terminolojisi, oyun yolu ile öğrenme ile tanışmak, oyunun karakteristik özellikleri, bütüncül beceriler, DUPLO oyun kutusu ve altı tuğla ile sınıf uygulamaları, etkinlikler ile okul öncesi öğretim programı arasında bağlantı kurma konularında eğitim verildi. Eğitimin ardından 9 anaokulu ve 2 ana sınıfı olmak üzere toplam 11 okula, LEGO eğitim seti dağıtıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Demircioğlu Park Otel’de düzenlenen atölye eğitimine katılarak okul öncesi öğretmenlerinin LEGO ve oyun yoluyla öğrenme etkinliklerine eşlik etti.

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Projesi” projesi ile okul öncesi çağındaki çocukların oyun yoluyla problem çözme, yaratıcı düşünme, koordinasyon ve iletişim becerilerini geliştirmeleri, öğrencilerin dil gelişimlerinin desteklenmesi amaçlanıyor.


 

AdminAdmin