MUĞLA
Giriş Tarihi : 20-02-2023 14:39

Muğla’da Eğitim Öğretim 20 Şubat’ta Başladı

Muğla’da Eğitim Öğretim 20 Şubat’ta Başladı


Sömestri tatilinin hemen sonrasında yaşanan Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen büyük deprem felaketinin ardından, iki hafta ara verilen 2022 2023 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 20 Şubat itibariyle başladı. 
Muğla’da ders zilinin çalmasıyla 165 bin 268 öğrenci ile ders başı yaptı. 
Deprem Bölgelerinden Muğla’ya gelen ve resmi okul kaydı tamamlanan ve il genelinde okullara yerleşen 3 bin 89 öğrencide yeni okullarında ders başı yaptı.
Afet bölgesinden Muğla'ya gelen çok sayıda aile geçici barınma merkezlerine yerleşti. Depremzede ailelerin okul çağındaki çocuklarının Muğla’da kendilerine en uygun okullara sağlıklı ve güvenli bir şekilde yerleştirilmelerini sağlamak üzere Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 13 ilçede barınma merkezlerinde Eğitim Danışma Masaları kuruldu. 
Ailelerle birebir ilgilenilerek okul çağındaki çocukların bilgileri sisteme işlendi. Öğrencilerin okudukları okul türleri belirlenerek Nakil Komisyonları tarafından kendilerine en uygun okullara yerleştirilmeleri sağlandı. Deprem Bölgelerinden Muğla İline gelen 3 bin 89 öğrencinin e-okul sisteminde resmi kaydı tamamlandı.
2022 2023 eğitim öğretim yılının ikinci yarıyılında okullar Muğla’ya deprem bölgelerinden gelen öğrencilerle birlikte 165 bin 268 öğrenci ile yeniden ders başı yaptı. 
İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, ders zilinin çalmasıyla birlikte okulları ziyaret ederek öğretmenler ve öğrencilerle bir araya geldi. Depremzede öğrencilerin yoğun olarak kayıtlarının yapıldığı okulları ziyaret eden Çay, sınıflarda öğrencilerle buluşarak onlarla bir süre sohbet etti.  
İl Müdürü Çay, ziyaret ettiği okullarda idareci ve öğretmenlerle bir araya geldi. 
Yaraların sarılması için ilk günden bu güne özveriyle çalışan tüm öğretmenlere teşekkür eden Çay, el birliğiyle bu zor günlerin üstesinden gelineceğini ifade ederek yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.

AdminAdmin