MUĞLA
Giriş Tarihi : 31-03-2023 11:20

MUĞLA’DA 8. SINIF ÖĞRENCİLERİNE KAZANIM DEĞERLENDİRME UYGULAMASI YAPILDI

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, Muğla Ölçme Değerlendirme Merkezi koordinasyonunda il genelindeki 8. sınıf öğrencilerine yönelik, Kazanım Değerlendirme Uygulaması gerçekleştirildi.

MUĞLA’DA 8. SINIF ÖĞRENCİLERİNE KAZANIM DEĞERLENDİRME UYGULAMASI YAPILDI

 

Öğrencilerin kazanım eksikliklerini tespit etmek ve LGS merkezi sınavı hazırlıklarına destek olmak amacıyla gerçekleştirilen Kazanım Değerlendirme Uygulamasına; 13 ilçede, resmi ve özel olmak üzere 241 ortaokulda, 8. sınıf seviyesindeki 12 bin 227 öğrenci katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, İl genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Kazanım Değerlendirme Uygulamasını yerinde incelemek üzere Menteşe TOKİ Şehit Jandarma Yarbay Alim Yılmaz Ortaokulu ile Muğla TAÇ Okullarını ziyaret etti. Sınıfları gezen İl Müdürü Emre Çay, LGS merkezi sınavına hazırlanan ve uygulamaya katılan 8. sınıf öğrencilerine başarılar diledi.

Öğretmenler odasında okul idarecisi ve öğretmenlerle bir araya gelen İl Müdürü Emre Çay, Kazanım Değerlendirme Uygulaması hakkında istişarelerde bulundu. İl genelinde gerçekleştirilen LGS’ye hazırlık mahiyeti taşıyan Kazanım Değerlendirme Uygulamasının başarıyla gerçekleştirildiğini belirten İl Müdürü Emre Çay, öğretmen ve idarecilere göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı teşekkür etti.

Sözel ve sayısal olmak üzere iki oturum halinde düzenlenen Kazanım Değerlendirme Uygulamasının 75 dakika süren ilk oturumu saat 09.00’da başladı. 50 soruluk sözel oturumda; Türkçe bilgisinde 20 soru, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile İngilizceden 10’ar soru yer aldı. 10.40’ta başlayan sayısal oturum ise 80 dakika sürdü. 40 soruluk sayısal oturumda 20 Matematik ve 20 Fen Bilgisi sorusu yer aldı.


 

AdminAdmin