GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-11-2023 16:33

MUĞLA'DA 62 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

MUĞLA'DA 62 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Türkiye'de orman yangınları açısından en hassas illerin başında gelen ve yüzde 68'i ormanlık olan Muğla'nın 13 ilçesinde, 'Milli Ağaçlandırma Günü' kapsamında 62 bin 236 fidan dikildi.


Muğla'nın Menteşe ilçesinin Düzeyn mevkiinde, Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri çerçevesinde fidan dikim töreni düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinliğe, Muğla Valisi İdris Akbıyık, AK Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete, protokol üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile siyasi partilerin temsilcileri, emniyet mensupları, askeri erkan, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. 
Vali Akbıyık, toprakla buluşturdukları her bir fidanın cumhuriyete ve değerlerine bağlılığın bir göstergesi olduğunu belirterek, ''Diktiğimiz fidanlar cumhuriyetimizin ikinci asrı boyunca yeşerecekler, büyüyecekler ve bir ormana dönüşecekler. Cumhuriyetimize, geleceğe, insanlığa nefes olacaklar. Ormanlar, bir ülkenin akciğerleri, ekolojik ve sosyal açıdan en büyük zenginlik ve yaşam kaynağıdır. Yaşadığımız dünya ve canlılar için ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir bir şekilde yönetmek oldukça önemlidir. O nedenle bugünü gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzu hatırlama ve hatırlatma günü olarak değerlendiriyor, ormanlarımızı geçmişten kalan miras değil, gelecek nesillerin bizlere emaneti olarak görüyoruz. Muğla genelinde son 20 yılda yaklaşık 412 milyon fidanı toprakla buluşturduk'' dedi. 
Orman Bölge Müdürü Salim Karabulut da, "Dikilen her bir fidanın sadece Muğla’ya değil ülkemize ve dünyaya sayısız fayda sağlayarak geleceğe nefes olacağı şüphesizdir" diye konuştu. 
Konuşmaların ardından protokol üyeleri ile birlikte katılımcılar 100. Yıl Cumhuriyet Ormanı’nda toros sediri, fıstık çamı, kara servi ve lavanta olmak üzere toplam bin 400 fidanı toprakla buluşturdu. 13 ilçede ise 62 bin 236 fidan dikildi.

AdminAdmin