MUĞLA
Giriş Tarihi : 07-05-2023 17:24

Muğla’da 30 bin kişi EYT için başvurdu

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında Muğla'da bugüne kadar 4 A ve 4 B olmak üzere 30 bin 340 başvuru yapıldı.

Muğla’da 30 bin kişi EYT için başvurdu

SGK Muğla İl Müdürü Ahmet Ekecan, EYT hazırlığı kapsamında 2 ayrı birim oluşturduklarını ve bekleyen dosyaları en hızlı şekilde işleme almak için çalıştıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ve 3 Mart 2023 tarihinde Resmi Gazete ile yürürlüğü giren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kanunu kapsamında, vatandaşlar emekli olabilmek için dört gözle bekliyor.

Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Muğla İl Müdürlüğü’nden aldığımız bilgilere göre, Muğla’da bugüne kadar 4 A ve 4 B olmak üzere 30 bin 340 başvuru yapıldı. Bu başvuruların yaklaşık 4’te 1’i işleme alındı.

SGK Muğla İl Müdürü Ahmet Ekecan, EYT hazırlığı kapsamında 2 ayrı birim oluşturduklarını ve bekleyen dosyaları en hızlı şekilde işleme almak için çalıştıklarını söyledi. İl Müdürü Ekecan, ciddi anlamda bir hazırlık içinde olduklarını söyleyerek, çok yoğun çalıştıklarını da belirtti. Yazışması olan dosyaların biraz zaman aldığını ifade eden SGK Muğla İl Müdürü Ahmet Ekecan, “Bu zamana kadar 4 A ve 4 B olarak e-devlet ve elden sigorta başvurumuz 30 bin 340. Bunların yaklaşık 4’te 1’i işleme alındı. Hazır olanların maaşları bağlandı. Yaklaşık 7 bin 500 dosya elimizden geçti. Ciddi anlamda bir hazırlığımız var. Vatandaşın farklı illerde çalışmış olması ve bu illerle olan yazışmalarımız biraz zaman aldığı için süreç uzayabiliyor.”

Bekleyen dosyalar için yoğun çalıştıklarını söyleyen Ekecan, “Nisan ayı içerisinde bağladığımız aylık sayısı 2 bin 166. Mayıs ayı içinde ciddi anlamda işleme girecek dosyamız var. Vatandaşı mağdur etmemek adına müdürlüğümüzce 2 ayrı birim kuruldu. Ayrıca, kurum içinden, ilçelerden destek için görevli memur arkadaşlarımız da çalışıyor. Bekleyen dosyaları en hızlı şekilde işleme almak için çalışıyoruz” dedi.

AdminAdmin