MUĞLATÜRK - Bölgenin En Büyük Haber Sitesi.
MUĞLATÜRK - Bölgenin En Büyük Haber Sitesi.
MUĞLA

Muğla Valisi İdris Abıyık Başkanlığında “2023-2024 Eğitim- Öğretim İkinci Yarı Yılı Okul Güvenliği Toplantısı” Yapıldı

Muğla Valisi İdris Abıyık Başkanlığında “2023-2024 Eğitim- Öğretim İkinci Yarı Yılı Okul Güvenliği Toplantısı” Yapıldı
Paylaş:

Muğla'da eğitim-öğretim yılının ikinci dönemi öncesinde Vali İdris Akbıyık başkanlığında 'Eğitim Güvenlik Toplantısı' yapıldı. Vali Akbıyık, "Çocuklarımızı ve gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmek hem vatandaşlık hem de insanlık görevi olduğunun bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
Muğla genelinde okullarda güvenli eğitim ortamın sağlanmasına yönelik alınan koruyucu ve önleyici tedbirlerin değerlendirildiği 'Eğitim Güvenlik Toplantısı' Vali İdris Akbıyık başkanlığında yapıldı. 
Valilik Salonu'ndaki toplantıda, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, kurum müdürleri, STK ve okul aile birliği temsilcileri hazır bulundu. Toplantının açılışında konuşan Vali Akbıyık, “Eğitim birinci meselemiz. Çocuklarımızda en değerli varlıklarımız. Olaya böyle bakıp, böyle takip ediyoruz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmek hem vatandaşlık hem de insanlık görevi olduğunun bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda ilgili tüm kurumlarımız tarafından gerekli tedbirler alınmakta ve denetimler sıkı bir şekilde yürütülmektedir" ifadelerini kullandı.İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay tarafından yapılan sunumda, il genelinde 838 resmi ve özel okulda 167 bin 13 öğrencinin ikinci yarıyılında eğitim-öğretime başlayacağı belirtildi.Ayrıca okulların ve öğrencilerin güvenliği, bağımlılıkla mücadele, okul güvenlik kameralarının kent güvenlik yönetim sistemine entegre edilmesi, eğitim kalitesinin arttırılması, okul servis araçlarının ve internet kafelerin denetimi, okul sağlığı ve kantin denetimleri gibi konularda alınan ilave tedbirler ile paydaş kurumlarla yürütülecek ortak çalışmalar hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

 

 

Bu haber MUĞLATÜRK - Bölgenin En Büyük Haber Sitesi. tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

MUĞLA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.