EĞİTİM
Giriş Tarihi : 22-05-2023 16:28

Muğla Erasmus Akreditasyonu Heyecanı Yaşanıyor

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen 2023 Erasmus+ Okul Eğitimi ve Mesleki Eğitim Akreditasyon faaliyetleri kapsamında il genelindeki öğretmen ve öğrenciler, yurt dışındaki eğitim etkinliklerine dahil olmanın heyecanını yaşıyor. 

Muğla Erasmus Akreditasyonu Heyecanı Yaşanıyor

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve T.C. Dış İşleri Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından desteklenen "Erasmus+ Okul Eğitimi ve Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği Akreditasyon Projesi" kapsamında, öğretmen ve öğrencilerin yurt dışı hareketliliği başladı.

Muğla il genelinde yürütülen 2022-2023 eğitim öğretim yılı dönemindeki Okul Eğitimi Akreditasyonu kapsamında 38 okul, Mesleki Eğitim Akreditasyonu kapsamında ise 32 okul konsorsiyum ortağı olurken toplamda 124 öğretmen ve 73 öğrenci, 14 farklı ülkede yurt dışında eğitim, kurs, işbaşı izleme ve staj faaliyetlerine katılma imkanı bulacak. 23 Mart 2023 tarihinde başlayan hareketlilik faaliyetleri, 31 Ağustos 2023 tarihine kadar bireylere öğrenme fırsatları sağlamaya ve onların mesleki gelişimlerini desteklemeye devam edecek.

Erasmus+ Okul Eğitimi Programı kapsamında öğretme ve öğrenmenin kalitesini artırmak, yeni teknolojilerin ve yenilikçi öğretim yöntemlerini tanıtmak, dil öğrenimini ve dil çeşitliliğini geliştirmek; Erasmus+ Mesleki Eğitim Programı kapsamında ise temel mesleki eğitim programlarına devam eden öğrencilerin yurt dışında katıldıkları staj faaliyetleri ile "güzellik ve saç bakım, elektrik-elektronik teknolojisi, yiyecek-içecek/konaklama-seyahat, bilişim teknolojisi ve motorlu araçlar teknolojisi alanlarında" mesleki beceri ve yeterliliklerini arttırmak; mesleki eğitim personelinin ise meslek alanlarıyla ilgili iş tabanlı öğrenme/öğretme ve iş birliği sağlayan eğitim faaliyetlerine katılmaları sağlanıyor. Her yıl yaklaşık 250 kişinin yurt dışı eğitim faaliyetlerine katılım sağlaması planlanıyor.

Erasmus+ Akreditasyon Programı kapsamında okul eğitimi ve mesleki eğitim alanlarında yurt dışı hareketliliğinin öğretmen ve öğrencilere önemli fırsatlar sunduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürümüz Emre Çay "Müdürlüğümüz 2021 yılında okul eğitimi alanında, 2022 yılında da mesleki eğitim alanında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından akredite kurum oldu. Bu sayede 2021-2027 yılları arasını kapsayan Erasmus akreditasyonu kapsamında, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz dahil oldukları eğitim programları ile yurt dışına giderek uluslararası eğitim faaliyetlerinden istifade edebiliyorlar. Öğrencilerimiz yabancı dil öğrenme, yurt dışında eğitim görme, staj yapma gibi birçok konuda kendilerini geliştirme imkanı bulurken öğretmenlerimiz ise işbaşı izleme hareketliliğine katılarak farklı eğitim ortamlarını farklı eğitim sistemlerini yerinde görerek edindikleri kazanımları ilimizdeki okullarımıza aktarabilecekler." dedi.

AdminAdmin