MUĞLA
Giriş Tarihi : 06-01-2023 10:39

Muğla BİLSEM matematik şenliğine ev sahipliği yaptı…

Muğla BİLSEM matematik şenliğine ev sahipliği yaptı…

Muğla BİLSEM matematik şenliğine ev sahipliği yaptı…

Muğla’da matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak hem kolaylaştırmak hem de öğrencilerin bu dersi küçük yaştan itibaren sevmelerini sağlamak amacıyla başlatılan matematik seferberliği, farklı etkinliklerle devam ediyor. 
Muğla Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) ev sahipliğinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen matematik seferberliği çalışmaları kapsamında, günlük yaşam problemlerinden ilham alınarak üretilen materyallerle öğrenciler için matematik atölyeleri düzenlendi. 
BİLSEM’de düzenlenen 8 farklı istasyonda, "eğlen, keşfet, öğren" sloganıyla gerçekleştirilen matematik şenliğinde, öğrenciler hem eğlenerek hem keşfederek matematik kazanımlarını pekiştirdi. 
İlkokul 3. sınıf seviyesinden 80 öğrencinin yer aldığı etkinlik, 80 dakika sürdü.
Matematik şenliğini ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, kurulan atölyelerde öğrencilerle birlikte matematik etkinliklerine katıldı. 
Çeşitli oyunları öğrencilerle birlikte oynayan Çay, matematiğin eğlenceli dünyasını keşfeden öğrencilerle sohbet etti. 
Çay, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan matematik seferberliği kapsamında, Muğla’da öğretmenler ve öğrenciler için projeler yürütmeye devam ettiklerini söyledi.
Matematiğin günlük hayattaki yeri konusunda, öğrencilerde farkındalık oluşturmak adına matematik atölyeleri, matematik oyunları, matematik şenliği, sergiler, animasyonlar ve birçok etkinlik düzenlediklerini anlatan Çay, ‘eğlen, keşfet, öğren’ sloganıyla öğrencilerde matematik dersine karşı ilgi ve merak uyandıran matematik seferberliği etkinliklerinin, 2023 yılında da aralıksız devam edeceğini kaydetti.

AdminAdmin