MİLAS
Giriş Tarihi : 27-08-2023 15:14   Güncelleme : 27-08-2023 15:20

MİTSO Eski Borçları Sildi

MİTSO; üyelerin 2015, 2016, 2017 ve 2018 yıllarına ait ve her bir yıl için toplam tutarı brüt asgari ücretin yüzde ellisini geçmeyen ve zamanaşımı süresinin dolmasına bir yıldan az süre kalan aidat borçları ve gecikme zamları ile faizlerini içeren "ferileri"nin terkin edilerek alınmamasını kararlaştırdı.

MİTSO Eski Borçları Sildi

 

Buna göre belirtilen yıllara ait aidat borçları 5 bin 4 TL'yi aşmayan aidat borçları, gecikme zamları ve faizleri alınmayacak.

TBMM Genel Kurulunda alınan kararla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunun "Genel Kurulun görevlerini" düzenleyen 62'inci maddesine ekleme yapıldı. Yapılan ekleme ile oda ve borsa meclislerinin toplam tutarı brüt asgari ücretin yüzde ellisini geçmeyen ve zamanaşımı süresinin dolmasına bir yıldan az kalan aidat borçlarını ve gecikme zamları ile faizlerini içeren "feri"lerini terkin kararı verebilmeleri yetkisi tanındı. Belirtilen durumdaki oda ve borsa alacaklarının üst sınırını belirleme yetkisi ise Birlik üyesi oda ve borsa meclislerine bırakıldı. Bunun üzerine TOBB Genel Kurulu, Kanun kapsamındaki aidat alacakları için takip işlemlerini 31 Aralık 2023 tarihine kadar durdururken aidat ve ferileri alacaklarında uygulanacak üst sınırı, kanunda belirtilen şekli ile güncel brüt asgari ücretin yüzde ellisi karşılığı olarak 5 bin 4 TL olarak uygulanmasını karlaştırdı.

TBMM Genel Kurulu ve TOBB Genel Kurulu kararlarına uygun olarak MİTSO Meclisi de üyelerinin güncel brüt asgari ücretin yüzde ellisini geçmeyen ve zaman aşımı süresinin dolmasına bir yıldan az kalan 2015, 2016, 2017, 2018 yıllarına aidat borçları ile "feri"lerinin terkin edilmesine oy birliği ile karar verdi. Buna göre; belirtilen yıllara ilişkin aidat borçları ve ferilerinin güncel brüt asgari ücretin yüzde ellisi karşılığı olan 5 bin 4 TL'yi aşmayan ve zamanaşımı süresinin dolmasına bir yıldan az süre kalan aidat borçları ve faizleri alınmayacak.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, alınan meclis kararı sonrasında Meclis Başkanı Mustafa Yüksel ve meclis üyelerine teşekkür etti. Özer "TBMM Genel Kurulunun Birlik kanuna yaptığı ekleme ve TOBB Genel Kurulunun bu düzenlemeye dayanarak yaptığı düzenlemeye dayanarak Oda Meclisimizin aldığı bu karar 2015 - 2018 yıllarına ilişkin aidat borçlarını terkin etmiştir. Böylece ilgili düzenlemeler kapsamına giren üyelerim 5 bin 4 lira ve altındaki aidat borçları ile bunların gecikme zamları ile faizlerini ödemeyeceklerdir. Böylece belirtilen yasal düzenlemeler kapsamına giren üyelerimizin durumlarına kolaylık sağlanmıştır" diye konuştu. 

AdminAdmin