MUĞLA
Giriş Tarihi : 10-12-2022 11:22

MİNİK ELLER PALAMUTLARI TOPRAKLA BULUŞTURDU

MİNİK ELLER PALAMUTLARI TOPRAKLA BULUŞTURDU

MİNİK ELLER PALAMUTLARI TOPRAKLA BULUŞTURDU

Erozyonla Mücadele Haftası kapsamında, TEMA Vakfı Milas sorumlusu Mehmet Nergiz ve arkadaşları, ilçemiz Havva Ersoy Anaokulu öğrencileriyle örnek bir çalışmaya imza attılar.

Hafta kapsamında Havva Ersoy Anaokulu’nun minik öğrencileriyle bir araya gelen TEMA Vakfı Milas sorumlusu Nergiz, Okul Müdürü Berrin Ankaralı okul öğretmenleri, renkli bir etkinliği gerçekleştirirken, minik ellerle meşe palamutları toprakla buluştu. 14 sınıf öğrencisinin katıldığı çalışmanın toplumun tüm kesimlerine örnek teşkil etmesini arzu eden Nergiz, Kurucu Onursal Başkanları Yaprak Dede A. Nihat Gökyiğit ve Toprak Dede merhum Hayrettin Karaca’nın 1992 yılında çıktığı yolda, doğaya gönlünü veren bir milyonu aşkın gönüllü ve değerli bağışçıların desteğiyle 30 yıldır “yaşam” için çalıştıklarını belirterek; “Bu yıl Vakfımızın 30. yaşını kutlamanın heyecanını yaşıyor ve bu önemli yılın anısına Türkiye’nin 7 bölgesinde ‘TEMA Vakfı 30. Yıl Hatıra Ormanları’ oluşturuyoruz. 
30. Yıl Hatıra Ormanları’na her birey kendisi için veya sevdikleri adına fidan bağışı yapabilir, isme özel sertifikanı alabilir” diyen Nergiz, tüm operatörlerden “Fidan” yazıp 3464’e SMS göndererek de 30 lira karşılığında fidan bağışı yapılabileceğini belirtti.
Bir yandan kampanya devam ederken diğer yandan da Erozyonla Mücadele Haftası kapsamında meşe palamutları; ilçemizde toprakla buluşuyor. TEMA VAKFI Milas Sorumlusu Mehmet Nergiz, gönüllü arkadaşlarımız ilçe merkezindeki tüm cadde sokaklarda vatandaşlarımıza küçük broşürleri dağıtarak yeşilin, doğanın önemini bir kez daha hatırlatıyorlar. Özellikle geleceğimizin teminatı yavrularımıza ‘Yaşanabilir bir gelecek için’ vakfın önemini ve çalışmalarını anlatmaya, onlara temiz bir çevrenin insan hayatı için ne denli önemli olduğunu bu tür çalışmalarla öğretmeye gayret ediyoruz. Çünkü bizler için bu projede çocukların yer alması çok daha önemli ve farklı bir anlam taşıyor.  Okullarımız başta olmak üzere ilçemizdeki birçok kurum ve kuruluşla bu projeyi birlikte yürütmek, her yaştaki insana yaşadığımız bölgenin doğasını, havasını, denizini koruma içgüdüsü ve bilincini yerleştirmek için çalışıyoruz.
Projenin ilk ayağında bizimle ortak çalışan Havva Ersoy Anaokulu müdürü Sayın Berrin Ankaralı, tüm öğretmenlerimiz ve kendileri küçük olsa da kocaman yüreklere sahip minik yavrularımıza teşekkür ediyoruz.

AdminAdmin