Milas'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 8. yıl dönümü, AtaPark'ta düzenlenen etkinlikle anıldı. Anma törenine Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, Milas Cumhuriyet Başsavcısı Salih Kılıç, Milas AK Parti İlçe Başkanı Emin Çelik, Milas MHP İlçe Başkanı Tunahan Ongün, Milas Müftüsü Yusuf Yaşar, Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Parlu, Milas Gençlik ve Spor Müdürü Durmuş Tayfun Uslu, Milas Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir, Milas Kızılay Başkanı Ayşegül Semerci ve diğer daire amirleri ile müdürler katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konuşması ile Başladı
Etkinlik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 8. yıl dönümü dolayısıyla Külliye'de yaptığı konuşmanın yayınlanması ile başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında 15 Temmuz'un demokrasi ve milli birlik açısından önemine vurgu yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Katılımcılar, 15 Temmuz şehitlerini anarak saygı duruşunda bulundu.
Protokol Konuşmaları
Etkinlikte Milas MHP İlçe Başkanı Tunahan Ongün, Milas AK Parti İlçe Başkanı Emin Çelik ve Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke birer konuşma yaptılar. Konuşmalarda 15 Temmuz gecesinin önemi, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmanın gerekliliği vurgulandı.
Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Dua
Protokol konuşmalarının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi ve dualar edildi. Katılımcılar, şehitler için yapılan dualara eşlik ederek manevi bir atmosferde bir araya geldiler.
Etkinlik kapsamında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen film gösterimleri yapıldı. Ayrıca, bu özel gün için düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi. Sporcular, ödüllerini Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke ve diğer protokol üyelerinin elinden aldı.
Şiirler ve Resim Sergisi
Etkinlikte, 15 Temmuz'u konu alan şiirler okundu ve duygu dolu anlar yaşandı. Ayrıca, 15 Temmuz ile ilgili resimlerin yer aldığı bir sergi gezildi. Sergide, 15 Temmuz gecesinin izlerini taşıyan eserler büyük ilgi gördü.
Geceyi Sonlandıran Sela
Etkinlik, tüm Türkiye'de olduğu gibi saat 00:13'de okunan sela ile sona erdi. Milas'ta da sela okunarak 15 Temmuz şehitleri bir kez daha anıldı ve milli birlik mesajı verildi.
Milas'ta düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinliği, geniş katılımla ve duygu dolu anlarla gerçekleştirildi. Etkinlik, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmanın önemini bir kez daha hatırlattı. Katılımcılar, 15 Temmuz'un unutulmaması ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğini vurguladılar.