MİLAS
Giriş Tarihi : 24-03-2023 14:25

Milas Belediyesi İlk İftar Sofrasında 4 Bin Kişiyi Ağırladı

Ramazan ayı dolayısıyla Milas Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel iftar yemeklerinin ilki, Belediye Ek Hizmet Binası arka bahçesinde gerçekleştirildi. İftara katılanlarla buluşan Başkan Tokat, yemek dağıttı, katılan vatandaşlarla sohbet etti.

Milas Belediyesi İlk İftar Sofrasında 4 Bin Kişiyi Ağırladı

Milas Belediyesi’nin mübarek Ramazan ayı dolayısıyla başlattığı iftar yemeklerinin ilki, Ahmetçavuş-Hayıtlı, Şevketiye ve Menteş Mahallesi sakinlerinin katılımıyla Milas Belediyesi Ek Hizmet Binası arka bahçesinde gerçekleştirildi.

Milas Belediyesi tarafından hazırlanan iftar programı kapsamında iftar öncesinde vatandaşlara enstrümantal ilahi dinletisi sunuldu. Vatandaşlara yemek dağıtan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat daha sonra masaları gezerek, yemeğe katılan vatandaşların Ramazan Ayı’nı kutladı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı iftar yemeğinde yurttaşlar iftarlarını açarken, Berkan Cengiz ve Özlem Cengiz tarafından Ramazan ayının vazgeçilmezi olan Hacivat ve Karagöz geleneksel gölge oyunu da sahnelendi.

Başkan Tokat burada yaptığı konuşmada, ‘Bu akşam ilkini gerçekleştirdiğimiz iftar yemeklerine katılımlarınız için teşekkür ediyorum. Huzuru, kardeşliği ve hoşgörüyü temsil eden Ramazan ayının hepimize, ulusumuza, İslam alemine ve tüm insanlığa iyilikler, huzur, bolluk ve bereket getirmesini temenni ediyorum. Ramazan ayı boyunca bir yandan siz hemşehrilerimizle bu onuru birlikte paylaşmak için iftar yemekleri düzenlerken, bir yandan da deprem bölgesindeki mağdur vatandaşlarımızla Ramazan’ı en iyi şekilde yaşayabilmeleri için kurduğumuz aşevlerinde iftar yemekleri veriyoruz. Milas Belediyesi şu anda Malatya’da. Oradaki görevli arkadaşlarımız Malatya’daki depremzede vatandaşlarımıza da iftar yemeği veriyor.’ dedi.

Başkan Tokat konuşmasının devamında, düzenlenen iftar yemeğinde katkıları bulunan Helis Yapı İnş. ve Yatırım Geliştirme Sanayi Tic. A.Ş. şirketine teşekkür etti.

İftar yemeğine ilçemizde misafir edilen depremzedeler ile birlikte yaklaşık 4 bin kişi katılırken, yemek ikramları 24 Mart Cuma günü Beçin Mahallesi Eski Belediye Binası Arkası Pazar Yeri’nde, 25 Mart Cumartesi günü Bağdamları Mahallesi’nde, 26 Mart Pazar günü Ören Mahallesi Kapalı Pazar Yeri’nde devam edecek.

AdminAdmin