MİLAS
Giriş Tarihi : 22-03-2023 13:49

Milas Belediyesi ‘Arama Kurtarma Ekibi’ Oluşturuyor

Milas Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü Sivil Savunma Birimi bünyesinde kurulacak ve yine aynı müdürlüğün hazırlamış olduğu ‘Milas Belediyesi Afet ve Acil Durum Müdahale Planı’ kapsamında doğal afetlerde aktif olarak görev alması planlanan Arama Kurtarma Ekibi'nde yer almak isteyen gönüllü personeller düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Milas Belediyesi ‘Arama Kurtarma Ekibi’ Oluşturuyor

Milas Belediyesi bünyesinde kurulacak Arama Kurtarma Ekibi'nde yer almak isteyen gönüllü personellere, Milas Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Atilla Yüksel ve Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Baki Çetinkaya eğitim süreci hakkında bilgilendirme yaptı.

“ÖNCELİĞİMİZ İLKYARDIM”

Atatürk Spor Kompleksi’nde düzenlenen toplantıda, eğitim planlama sürecinde olunduğunu ve öncelikli olarak ilkyardım eğitimi verileceğini belirten Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Baki Çetinkaya, “Eğitim ne kadar iyi olursa olsun pratik çok önemli. Bu nedenle aralıklı olarak eğitimlerimize devam edeceğiz.” dedi.

“EĞİTİMLERDE SÜREKLİLİK ÇOK ÖNEMLİ”

Ekip kurmanın aceleye getirilemeyecek bir süreç olduğunu vurgulayan ve eğitim aşamasında sürekliliğin çok önemli olduğuna vurgu yapan Milas Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Atilla Yüksel ise “Eğitim devam ettikçe kimin hangi bölümde görev alacağı belli olacak. Genellikle beden gücü ön plana çıkarılsa da eğitimleri eksiksiz alıp tam bilgiye sahip olmak çok önemlidir. Mental olarak da kendimizi hazır hissetmemiz gerekiyor bu nedenle psikodestek de alacağız.” dedi.

Toplantı ekip yol haritası hakkında katılımcılara genel bilgilendirmeler yapılıp, kullanılacak operasyonel kıyafetlerin tanıtılması ile son buldu.

AdminAdmin