GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-01-2024 16:54

Milas ADD, Uğur Mumcu’yu Andı

Milas ADD, Uğur Mumcu’yu Andı

ADD Milas Şubesi, gazeteci-yazar Uğur Mumcu’yu katledilişinin 31. yıldönümünde Atapark Meydanında düzenledikleri törenle andı.
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Milas Şubesi, 24 Ocak 1993'te uğradığı bombalı saldırıda yaşamını yitiren gazeteci-yazar Uğur Mumcu'yu Milas Atapark Meydanında gerçekleştirilen törenle andı.
Düzenlenen anma törenine ADD Milas Şube Başkanı Veysel Özalp ve Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Milas Belediye Başkan Adayı Fevzi Topuz, Servet Evran, Mehmet Ateş, CHP İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya, CHP İlçe kadın ve gençlik kolları üyeleri ile vatandaşlar katıldı.
Şube başkanı Özalp yaptığı konuşmada şunları söyledi: “31. Adalet ve Demokrasi Haftası’nda da Devrim Şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Atatürkçü Düşünce Derneği’ni kurduktan sadece 8 ay sonra, 31 Ocak 1990 akşamı aramızdan alınan Kurucu Genel Başkanımız Prof. Dr. Muammer Aksoy'un, cenaze töreninde fotoğrafını taşıyan ve 3 yıl sora 24 Ocak 1993 sabahı otomobiline konulan bomba ile yaşamdan, ailesinden, mücadelesinden koparılan Kemalist Devrimci Kalpaksız Kuvvacımız Uğur Mumcu'nun katledilmeleri ülkemizi karanlığın taşıma amaçlı seri aydın cinayetlerinin zirve noktasıdır. Türk Ulusu’nun siyasi cinayetlere kurban giden yiğit evlatlarını da, katilleri ve azmettiricilerini de unutturmayacağına ve hesabını bir gün mutlaka soracağına yürekten inanıyoruz. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak; Kemalizm'in namus sesini bir sis çanı gibi yurdumuz semalarına asarak Yeniden Atatürk Cumhuriyeti’ne ulaşma kararlılığımızla yitirdiğimiz bütün vatanseverlerimizi minnet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Mücadeleleri ışığımız, yolları yolumuzdur!”
Özalp konuşmasını Uğur Mumcu’ya ait “sesleniş” isimli yazıyı okuyarak tamamladı.
Törene katılanlar konuşmanın ardından, Uğur Mumcu’nun anısına anıt ağaç ilan edilen çınar ağacına çiçekler bıraktı.

AdminAdmin