SİYASET
Giriş Tarihi : 20-11-2023 21:40

MHP İLÇE TEŞKİLATINDAN İTTİFAK ORTAĞINA İADE-i ZİYARET

MHP İLÇE TEŞKİLATINDAN İTTİFAK ORTAĞINA İADE-i ZİYARET

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milas İlçe Başkanı Tunahan Ongun ve yönetim kurulu üyeleri, kongrenin ardından kendilerine ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunan AK Parti Milas İlçe Teşkilatına iade-i ziyarette bulundu. Gerçekleşen ziyarette yaklaşan yerel seçimlere ilişkin her iki ilçe başkanı da açıklamalarda bulunarak, bir dönem Milas’ın hak ettiği hizmeti alması için genel iktidarla bütünleşmesi gerektiğine vurgu yaptı.

MHP Milas İlçe Başkanı Tunahan Ongun ve arkadaşlarını ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirten AK Parti Milas İlçe Başkanı Emin Çelik; “Sizi burada misafir olarak görmüyoruz, siz ev sahibisiniz. Kendi evinizdesiniz” diyerek söze başladı ve şöyle devam etti:

“AK Parti ve MHP arasında kurulan Cumhur İttifakı’nın başlangıcında her iki partinin teşkilatları birbirlerine biraz mesafeli duruyordu. Kabul edersiniz ki her iki parti de kurumsal kimliğe kavuşmuş, her şeyden önce kendi tabanlarına hesap verme yükümlülükleri vardı. Ancak şükürler olsun ki hem Genel Başkanımız-Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin dik duruşu, söylemleri ve eylemleri her iki partinin tabanını birbirine yakınlaştırmıştır. Bugün, Cumhur İttifakı olarak dünden daha güçlü ve daha inançlıyız. 

Her fırsatta dile getiriyorum. Benim Milas sevdam bir başkadır. Bu topraklarda doğmuş, büyümüş ve yaşamını bu ilçede sürdüren biri olarak borcunu hizmetle ödeme zorunluluğu hisseden biriyim. Göreve geldiğim ilk günden beri ben ve arkadaşlarım aynı cümleyi kuruyoruz. Bir gün mutlaka Milas’ı AK Parti belediyecilik anlayışıyla buluşturacak, hak ettiği hizmetlere kavuşturacağız. Bu inancımızı hiç kaybetmedik. 

Milas ekonomisi güçlü bir ilçedir ancak bazı hizmetler vardır ki hükümetin desteğini almadan halka ulaştırmanız mümkün değildir. Örneğin 40 yıldır aynı siyasi görüşten kopmayan bir Yatağan’ın 5 yılda geldiği nokta… Kavaklıdere’de bugün 3’ncü etap TOKİ evlerinin inşa edilmesi. Spor salonu, yüzme havuzları… Neden Milas böylesi devasal yatırımları almasın? 

Öte yandan aynı Yatağanlı seçmen, son yapılan genel seçimlerde yine oyunu, kendi siyasi görüşündeki partiye vermiştir. Demek ki yerel seçimle genel seçimin arasındaki fark, daha fazla hizmetten yararlanma yarışıdır. İşte bu nedenle diyoruz ki; çevre yoluyla, kent merkezindeki cadde ve sokaklarıyla, altyapısıyla, doğalgazı, mimari yapısıyla modern bir şehir havası veren Milas’tan kim ne zarar görebilir? Böyle bir kente sağcısı, solcusu neden karşı çıksın ki? Milas halkından sadece 5 yıllık bir yetki istiyoruz. Yapamaz, beceremez isek zaten kendi isteğimizle siyaset sahnesinden çekiliriz.”

Aday belirleme süreci hakkında da bilgi veren İlçe Başkanı Çelik; “22 Kasım’da süreç tamamlanacak. Bir hafta sonra temayül yoklaması yaparak, kararı genel merkezimize bırakacağız” dedi.

“BİZLER, HALİHAZIRDA KENDİ SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRMEKLE MEŞGULÜZ”

Nazik evsahipliği için AK Parti İlçe Başkanı Emin Çelik ve arkadaşlarına teşekkür eden MHP Milas İlçe Başkanı Tunahan Ongun da kendilerini misafir olarak görmediklerine vurgu yaparak; “Biz kendi evimizdeyiz” diye söze başladı ve şunları söyledi:

“Sayın İlçe Başkanımızın da söylediği gibi ilçe yönetimleri olarak biz kendi sorumluluklarımızı yerine getirme gayreti içindeyiz. Tüm hazırlıkları tamamlayacak, sürecin doğru bir şekilde işlemesi adına genel merkezimize il başkanlıklarımız aracılığıyla ileteceğiz. Elbette son karar genel merkezlerimizindir. Yani biz şu anda kim aday olacak, aday; AK Parti’den mi, yoksa MHP’den mi olacak bunlarla ilgilenmiyoruz. Bu konular zaten her iki partinin genel merkezi tarafından tüm yönleriyle ele alınıyor. Aday kim olursa, hangi partiden olursa olsun gece-gündüz demeden, yorulmadan, yılmadan uyum içerisinde çalışacağız.”

AdminAdmin