MENTEŞE
Giriş Tarihi : 17-05-2023 11:32

Menteşe’de Cami Engelli Buluşması Düzenlendi

Muğla İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Muğla Şubesi tarafından engelli vatandaşlara yönelik "Cami-Engelli Buluşması" düzenlendi.

Menteşe’de Cami Engelli Buluşması Düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından engelli vatandaşların cami hizmetlerinden azami derecede istifade edebilmesini temin etmek, cami merkezli din hizmetlerinde etkinlik ve verimliliği artırmak amacıyla başlatılan "Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet" projesi kapsamında il ve ilçe müftülüklerince "Cami-Engelli Buluşmaları" düzenleniyor.

Bu kapsamda Muğla İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Muğla Şubesi tarafından "Cami-Engelli Buluşması" programı yapıldı.

Merkez Kurşunlu Camii’nde gerçekleştirilen programa Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, Muğla Sıtkı Koçman Öğretim Üyesi Prof. Dr. Namık Açıkgöz, Muğla Gençlik Merkezi Müdürü Oktay Tavas, Muğla Engelliler Dernek Başkanı Emine Çakıroğlu, Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Menderes Çetinözlü, Beyazay Derneği Muğla Şube Başkanı Pınar Boyacı, Engelli Koordinatörü Gülsüm Toraman, müftülük personeli, engelli aileleri ve engelli bireyler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Müftü Çapçı, hayatın merkezinde yer alan camiye gelerek bu haftayı idrak eden tüm engelli dernek yöneticilerine, engelli ailelere ve engellilere teşekkür etti.

AdminAdmin