MİLAS
Giriş Tarihi : 10-05-2023 08:50

Mayıs Ayı Meclisi 1. Oturumu Tamamlandı

Milas Belediye Meclisi 2023 yılı mayıs ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu tamamlandı. Meclis toplantısı, 2 gündem maddesini görüşmek için Cuma günü bir oturum daha gerçekleştirecek.

Mayıs Ayı Meclisi 1. Oturumu Tamamlandı

Milas Belediye Meclisi 2023 yılı mayıs ayı olağan meclis toplantısı, 8 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirildi. Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda saat 14.00’te başlayan meclis toplantısında 10 ana, 1 ek gündem maddesi ile 10 imar komisyon raporu görüşüldü.

Meclis toplantısı öncesi bir konuşma gerçekleştiren Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, geçtiğimiz günlerde Çomakdağ- Kızılağaç Mahallesi’nde yaşanan ev yangını sonucu hayatını kaybeden 2 kişi için başsağlığı diledi.

KORUMA AMAÇLI REVİZYON PLANI’NDA MUTLU SON

Kültür ve tabiat varlıklarının sürdürülebilirlik ilkesi doğrultusunda korunması amacıyla arkeolojik, tarihi, doğal, mimarî, demografik, kültürel, sosyo-ekonomik, mülkiyet ve yapılaşma verilerini içeren alan araştırmasına dayalı olarak hazırlanan Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı’nın nihai hali, Milas Belediye Meclisi’nce kabul edilerek ilgili kurumlara gönderildi. Başkan Tokat, “Yıllardır bu planı bekleyen vatandaşlarımız vardı. İnşallah onların sorunları kısa süre içerisinde sona erecek.” ifadelerini kullanırken, İmar Komisyonu’nun hazırladığı rapor belediye meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi.

Plan, ilgili kurumlara sevk edilecek.

MECLİS CUMA GÜNÜ YENİDEN TOPLANACAK

Milas Belediye Meclisi, 2022 mali yılı kesin hesap cetvellerinin görüşülmesi ile ölçü ve ölçü aletlerinden alınacak muayene ve damgalama ücretlerinin yeniden belirlenmesi talebinin plan ve bütçe komisyonuna sevk edilmesi dolayısıyla, 12 Mayıs Cuma günü saat 10.00’da 2. Oturumunu gerçekleştirecek.

AdminAdmin