MARMARİS
Giriş Tarihi : 07-04-2023 07:50

Marmaris’in Termal Suları Turizme Kazadırılıyor

Marmaris İçmeler' de pek çok hastalığın tedavisinde kullanılan termal suları, turizme kazandırılıyor.

Marmaris’in Termal Suları Turizme Kazadırılıyor

Berrak enizi" class="taglink" title="denizi Haberleri">denizi, kumları ve doğal güzelliğiyle yaz aylarının en gözde tatil beldelerinden olan Marmaris İçmeler; şifalı doğal yeraltı suları ile önümüzdeki dönemde kış turizminde de adından söz ettirmeye hazırlanıyor. Yüzyıllar önce Marmaris İçmeler` de pek çok hastalığın tedavisinde kullanılan termal sular, bugün alternatif ve tamamlayıcı tedavi arayışında olanların uğrak noktası olarak öne çıkıyor.

Termo-mineral su banyosu, içme, inhalasyon, çamur banyosu gibi çeşitli türdeki yöntemlerin yanında iklim kürü, fizik tedavi, rehabilitasyon, egzersiz, psikoterapi, diyet gibi destek tedavilerinin birleştirilmesi ile yapılan uygulamalara termal tedavi adı veriliyor. İçmeler Bölgesi`ndeki Kızılkum` dan çıkan termal su 4.797 mg/L mineral değeri ile birçok rahatsızlığa da iyi gelecek şifalı kaynaklardan biri olacak. Muğla bölgesindeki termal kaynakların özellikle iyi geldiği rahatsızlıklar ise dejeneratif eklem hastalıkları, kronik bel ağrısı, yumuşak doku hastalıkları olarak biliniyor.

Termal yeraltı sularına yönelik tesislerin yaygınlaşması ve bilinirliğinin artması ile bölgenin her mevsim tercih edilen turistik destinasyonlardan biri olması hedefleniyor.

Bu alanda gerçekleştirilen yatırımlardan en önemlisi Kızılbük GYO tarafından 400 milyon dolarlık yatırım bedeliyle İçmeler`de inşa edilen Kızılbük Thermal Wellness Resort Marmaris İçmeler`de hayata geçecek bu proje ile yaz tatili fırsatlarının yanı sıra, sonbahar ve kış mevsimlerinde Marmaris`in ılıman ikliminde sağlık kaynağı termal tatil imkanları öne çıkacak.

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort`un deniz ve orman manzaralı sonsuzluk havuzu, sağlık kaynağı termal havuzlar, talassoterapi havuzları, Türk hamamı, sauna, buhar odası, buz çeşmesi, şok havuzlar, şok duşlar, jakuzi, masaj odaları, sıcak taş yataklar, macera duşları, yoga, yüz/vücut bakım odaları, dinlenme alanları ve vitamin barları ile misafirlerine tam bir arınma sunacak. Marmaris`e ve Türkiye`ye yaz kış daimî katma değer üreten bir işletme olması hedeflenen proje tamamlandığında, 2 bin kişiye direkt, 3 bin kişiye de dolaylı istihdam sağlanacak.

AdminAdmin