GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-10-2022 16:28

Liseli öğrenciler kaliteli sütün yolculuğunu öğrendi

Sütte kalite ve güvenin adresi olan Milas Süt Birliği, Dünya Gıda Günü etkinlikleri kapsamında Milas Gençlik Merkezi’nin organizasyonuyla lise öğrencilerini, Milas Süt Birliği’nin Çiğ Süt Yenileşim Merkezi’nde misafir ederek, sütte kalite standartları hakkında bilgilendirme yaptı. 

Liseli öğrenciler kaliteli sütün yolculuğunu öğrendi


Muğla’nın Milas ilçesinde gençlere yönelik sportif ve sosyal etkinlikler düzenleyen Milas Gençlik Merkezi, Dünya Gıda Günü etkinlikleri kapsamında bir grup lise öğrencisi ile Milas Süt Birliği’nin sütte kaliteyi sağladığı Çiğ Süt Yenileşim Merkezi’ni ziyaret etti. 
İlçeye bağlı Selimiye Mahallesi’ndeki Çiğ Süt Yenileşim Merkezi’ne gelen lise öğrencileri ve Milas Gençlik Merkezi personeli, burada Milas Süt Birliği Başkan Vekili Nurettin Pinar ve Milas Süt Birliği Müdürü Ali Akdeniz ve Milas Süt Birliği’nin teknik personeli tarafından karşılandı. 
Milas Süt Birliği hakkında genel bir bilgilendirme yapan Milas Süt Birliği Başkan Vekili Nurettin Pinar, ilçe dışındaki bir programda bulunan Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin’in selamını ileterek, çatısı altında 3 bin süt üreticisini ve onlarca çalışanı barındıran Milas Süt Birliği’nin, günlük 180-200 ton sütü sabah akşam toplayarak ulusal firmalara pazarladığını anlattı. 
Milas Süt Birliği’nin üye üreticilere hayvancılık ve süt üretimi hakkında eğitimler verdiğini, üretimdeki birçok girdi kaleminde de üyelere uygun koşullarla tedarikte bulunduğunu söyleyen Pinar, Tarım ve Orman Bakanlığı ile gerçekleştirilen proje ile yüzde 50 hibe desteğiyle kurulan Milas Süt Birliği Çiğ Süt Yenileşim Merkezi’nde, üretilen sütün düzenli analizlerle kontrol edildiğini ve bu şekilde insan sağlığı için sütte kaliteden ödün verilmediğini kaydetti. 
Milas Süt Birliği’nin Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yatırımıyla üyelerin ürettiği sütü ve eti markalı ürünler haline getirmeyi hedeflediğini de anlatan Pinar, ikinci şubesi de açılan Milas Süt Birliği kuruluşu Birliğim Gıda ve sütmatiklerle; tüketicilere hastalıktan ari çiğ süt, süt ürünleri, et ve et ürünleri, yöresel ürünlerle hizmet sunduklarını belirtti. 
SÜTTE KALİTENİN GÜVENCESİ
İki grup halinde merkezin laboratuarını gezen öğrencilere teknik bilgiler sunan Milas Süt Birliği Müdürü Ali Akdeniz, 3 bin üyeden toplanan numunelerin düzenli olarak getirildiği Çiğ Süt Yenileşim Merkezi’nde, özel cihazlarla sütte kalite değerlerine bakıldığını, sütte insan sağlığına zararlı bileşenlerin tespitinin yapıldığını anlattı. 
Bu testlerin sütte gıda güvenliği bakımından hayati rol oynadığını ifade eden Akdeniz, bu sayede kalite güvencesi kazandırılan çiğ sütün üretici lehine daha iyi fiyatlarla ulusal firmalara rahat bir şekilde pazarlanabildiğini, test verilerine göre hayvancılıkta rasyon, hayvan sağlığı gibi konularda da üyelere danışmanlık, destek sağlandığını söyledi. 
Milas Gençlik Merkezi personeli ve öğrenciler, misafirperverlikleri ve bilgilendirmeleri için Milas Süt Birliği ailesine teşekkür etti.  
Etkinlik, öğrencilerin sorularının yanıtlanması ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

AdminAdmin