FETHİYE
Giriş Tarihi : 18-11-2022 14:00

Kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi

Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şubesi kuruluşunun 53. yıldönümü dolayısıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Bu kapsamda ilk olarak kabir ziyaretleri düzenlenirken program çelenk sunumu ve fidan dağıtımı ile devam etti.

Kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi

 

 

Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şubesi kuruluşunun 53. yıldönümü dolayısıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Bu kapsamda ilk olarak kabir ziyaretleri düzenlenirken program çelenk sunumu ve fidan dağıtımı ile devam etti.

 

KABİR ZİYARETLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şubesi Başkanı Candan Özdemir ile yönetim kurulu üyeleri Fethiye Asri Mezarlığında, Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şubesinin eski başkanı Zeynep Tuncel'in kabriyle, Türk Kadınlar Birliğini 1969 yılında Fethiye ile tanıştıran Hatice Devrim'in kabrini ziyaret ettiler.

 

Kabir ziyaretlerinde Kuran-ı Kerim okutulup, dualar edildi. Kabirlerin bakımlarını yapan Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şubesi Başkanı Candan Özdemir ile yönetim kurulu üyeleri getirdikleri çiçekleri merhumelerin mezarlarına bıraktılar. Kabir ziyaretlerinde ders alınası gerektiğini vurgulayan Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şubesi Başkanı Candan Özdemir ve üyeleri, Eski başkan Zeynep Tuncel ve kurucu başkan Hatice Devrim’in kabrini her yıl ziyaret ettiklerini ifade ettiler.

 

ÇELENK TÖRENİ YAPILDI

Etkinlikler daha sonra Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni ile devam etti. Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şubesi Başkanı Candan Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi Açık Hava Gösteri Alanı’na geçildi.

 

Burada bir konuşma yapan Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şubesi Başkanı Candan Özdemir, “Önce ülkemize yapılan saldırıyı kınıyorum. Ölenlerimize rahmet yaralılarımıza şifa diliyorum. ‘Ey kahraman Türk kadını sen yerlerde sürünmeye değil omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.’ Tarih kokan Cumhuriyet ile yaşıt olan Atatürk'ün izni ile kurulan Türk Kadınlar Birliği, 1923 yılında ilk kadın hakları savunucusu ve kurucusu Türk Kadınlar Birliğinin Nezihe Muhiddin ve arkadaşlarının verdikleri mücadele ile kurulan birliği bizler halen yaşatmaya çalışıyoruz. Tarihten bugüne kadar gelen kahraman Türk kadınlarımızı rahmetle anıyor ve saygı duyuyoruz” dedi.

 

Konuşmasını sürdüren Şube Başkanı Özdemir, “Türk Kadınlar Birliği, Fethiye’mizde tarih kokmaktadır. 19 Kasım 1969 yılında birinci Başkanımız Hatice Devrim hanımefendi ve büyük fedakârlıklarla kurulan ilk kadın birliği derneğimiz. 6. yönetim Candan Özdemir olarak hala devam etmekteyiz. Türk Kadınlar Birliği ile beni tanıştıran Zeynep Tuncel Başkanımızı rahmet ve saygı ile anıyorum. Tek isteğimiz Cumhuriyet ile yaşıt Fethiye’mizde ilk kurulan birliğimize bir yer. Tüm masrafları biz yapacağız. Halkımızla iç içe yaşayan Kaymakam Alper Balcı, Belediye Başkanı Alim Karaca’dan gereğinin yapılacağına inanıyor güveniyorum. Şimdiden teşekkür ederim. Derneğimiz bugün 280 üye ile yoluna devam etmektedir. 2021-2022 öğretim yılında 36 öğrenciye, 2022-2023 öğretim yılında 28 öğrenciye burs vermektedir. İhtiyaç sahiplerine elimizin yettiğince destek vermekteyiz. Derneğimizde hiç bir siyaset yoktur. Herkesi davet ediyor, bekliyoruz. Hepinizi sevgi ve saygı ile kucaklıyorum” ifadelerini kullandı.

 

Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şubesi kuruluşunun 53. yıldönümü etkinlikler zeytin fidanı dağıtımı ile sona erdi.

 

AdminAdmin