BODRUM
Giriş Tarihi : 05-04-2023 07:31

Kent Konseyi: ‘’Hayvan Hakları Yasası Çıkarılmalıdır’’

Bodrum Kent Konseyi tarafından 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü’nde yapılan basın açıklamasında, “Caydırıcı cezaları olan bir hayvan hakları yasası çıkarılmak ve uygulanmak zorundadır.” denildi.

Kent Konseyi: ‘’Hayvan Hakları Yasası Çıkarılmalıdır’’

Bodrum Kent Konseyi Hayvanların Yaşam Hakkını Çalışma Grubu üyelerince kent konseyi ofisi önünde yapılan basın açıklamasını, Çalışma Grubu Üyesi Ayşe Doğancı okudu. Doğancı, şu ifadelere yer verdi;

“Dünya Sokak Hayvanları Günü, ülkemizde kutlanacak bir gün değil, sokak hayvanlarının yaşam mücadelesinin farkına varılması için değerlendirilmesi gereken bir gündür. Sokak hayvanları, sokaklarda hayatta kalma mücadelesi vermekte, itilip kakılmakta, horlanmakta, işkence görmekte, aç kalmakta, başlarını yaslayacak bir kaldırım taşı bile onlara çok görülmektedir.

Caydırıcı cezaları olan bir "Hayvan Hakları Yasası" çıkarılmak ve uygulanmak zorundadır. Bu bir lütuf değil görevdir. Geçtiğimiz senelerde çıkarılan yasa ve yönetmelikler ne yazık ki talepleri karşılamamıştır. Hayvanların yaşam hakkı insan vicdanına emanet edilemeyecek kadar önemli ve değerlidir. Sokak hayvanlarının zorlu hayat mücadelesinin farkındayız. Onlar için verdiğimiz mücadele her mecrada her koşulda yılmadan ve boyun eğmeden devam edecektir. Gezegendeki diğer türlere, doğaya, yaşama duyarlı olan herkesi hayvanlar için beraber mücadele etmeye çağırıyoruz.” dedi.

AdminAdmin