GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-11-2023 20:35

Karayiğit, “Üreticiler Fiyatlardan Dolayı Mağdur Durumda”

Karayiğit, “Üreticiler Fiyatlardan Dolayı Mağdur Durumda”

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, yaptığı açıklamada sebze ve meyve fiyatlarından dolayı hem çiftçilerin hem de tüketicilerin mağdur durumda olduğunu söyledi.
Tarım sektörü ile sebze ve meyve fiyatlarına yönelik değerlendirmelerde bulunan Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, vatandaşların fiyatlardan; üreticilerin ise maliyetlerden dolayı sıkıntılı bir dönem yaşadığını belirtti. Yıllardır beklenen Haller Yasası’nın henüz hayata geçirilmediğini kaydeden Oda Başkanı Karayiğit, kuraklık nedeniyle bazı ürünlerde verim oranın düştüğünü aktardı.


Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit yaptığı açıklamada, “Üreticiler ve tüketiciler, fiyatlardan dolayı mağdur durumda. Bazı ürünlerde fiyatlarda artış oldu. Senelerdir beklenen Haller Yasası hala hayata geçirilemedi. Bu yasa çıktığı takdirde fiyatların dengelenmesi sağlanacaktır. Yaşanan ekonomik koşullardan dolayı narenciye dalda duruyor. Üreticiler girdi maliyetleri nedeniyle ürününü toplayamıyor ve satışa sunamıyor” dedi.
Açıklamasını sürdüren Oda Başkanı Karayiğit, “Tarımda mevcut sorunları Türk Ziraat Odaları Birliği ve ilgili bakanlıklara aktarıyoruz. Hepimiz bu yönde çözüm bekliyoruz. Çiftçilerin karşısındaki diğer bir sorun ise kuraklık… Ekim ve Kasım aylarında yeterli yağış olmadı. Sanırım bunun sebebi iklim değişikliği… Yağmur yağmadığı zaman çiftçilerimizin arpa buğday ekimleri gecikiyor. Narenciye, ayva ve nar yetiştiriciliğinde verim için yağmur büyük öneme sahip” ifadelerini kullandı.
“BEN ÇİFTÇİLİĞİN ÇEKİRDEĞİNDEN YETİŞTİM, BANA ÇİFTÇİLİK Mİ YAPIYOR BİLECEK DİYORLAR!”
Başkan Karayiğit, “Ben buradan sizlerin vasıtasıyla çiftçilerimize seslenmek istiyorum. Ben Kenan Karayiğit, Ziraat Odası Başkanıyım ve geçen günlerde size açıklamalarda bulunduk. O gün domates fiyatları 15-22 lira arası demiştim. Biz de domates 15 liraya domates satılırsa çiftçimiz para kazanmaz demiştik. Çiftçimiz 20 lira bandına satarsa para kazanır dedik. Biz bunları söylerken her şeyden haberimiz var, 40 senedir seracılık yapıyorum bir şeyleri biliyoruz ki konuşuyoruz. Bazı çiftçilerimiz Kenan başkan çiftçilik mi yapıyor da bilecek demişler. O arkadaşları açık oturuma davet ediyorum. Ben çiftçiliğin çekirdeğinden yetiştim. Ben babamı kaybettim 13 yaşında traktörün üstüne çıktım. Hale çağırsınlar geleyim. Geçen gün hale gittim ve ben çiftçimin yanındayım ama bana Kenan başkan çiftçilikten ne anlar derlerse o arkadaşlar yanlış konuşuyordur. %80’i odamıza kayıtlı değildir. Sadece senelik 110 lira aidat ücretimiz var o çok geliyorsa bir yazı yazar burayı feshederiz gider o arkadaşlar Seydikemer’e bağlanır. Bana laf atan o arkadaşları görün bak odamıza kayıtlı değildir” dedi.

AdminAdmin