FETHİYE
Giriş Tarihi : 22-04-2023 18:38

KARAMAN’ın “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”  Mesajı

Dünyada ilk defa çocuklara armağan edilen bayram olma özelliğini taşıyan ve tüm dünya çocuklarının ülkemizde buluştuğu gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 103. Yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

KARAMAN’ın “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”  Mesajı

 

 

İstiklal mücadelemizin sürdürüldüğü en zorlu günlerde, Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulduğu 23 Nisan 1920'de milletimizin önünde yepyeni bir ufuk açılmış, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkesine dayalı Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atılmıştır. 23 Nisan gününün çocuklara armağan edilmesi, TBMM'nin ilk başkanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, geleceğimizin teminatı ve bugünün ortağı çocuklarımıza verdiği önemin, inancın ve güvenin göstergesidir.

Geleceğimizin teminatı olan en kıymetli hazinemiz çocuklarımızı, ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek, kendi başına karar verebilen, kendine güvenen, donanımlı, girişimci, ufku geniş, değerlerine bağlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmelerini sağlamak ortak sorumluluğumuz ve hedefimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, Birinci Meclis’in muhterem üyelerini, kutsal değerlerimiz uğruna canlarını seve seve feda eden Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden fedakâr Gazilerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyor, dünyamızı anlamlandıran yarınlarımızı emanet edeceğimiz tüm çocuklarımızın, dünya çocuklarının ve saygıdeğer Fethiye’li Hemşerilerimin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlarım.

 

                                                                                                              Yusuf İzzet KARAMAN

                                                                                                                   Fethiye Kaymakamı

 

 

AdminAdmin