FETHİYE
Giriş Tarihi : 12-09-2023 10:54

Jandarma’dan Okulun İlk Günü ‘Huzur Ve Güven Uygulaması’

Jandarma’dan Okulun İlk Günü ‘Huzur Ve Güven Uygulaması’

Jandarma’dan Okulun İlk Günü ‘Huzur Ve Güven Uygulaması’

Fethiye İlçe  Jandarma Komutanlığı ekipleri  tarafından sorumluluk sahalarında bulunan yol güzergahlarında ve okul önlerinde servis araçlarında gerekli denetim ve kontrolleri yapılarak, okul servis aracı şoförlerine bilgilendirmeler yapıldı. 

Fethiye’de okulların en yoğun  bulunduğu bölge olan Çatalarık Mahallesinde  uygulama yapan ekipler, havadan da görüntülendi. Öğrencileri taşıyan servisler, tek tek durduruldu. Jandarma personeli tarafından öğrenciler, emniyet kemerini hareket etmeden bağlamaları, durmadan da çıkarmamaları konusunda bilgilendirildi. 

"Bu Denetimlerin Daha Sık Yapılması Gerekiyor”
Tek tek durdurulmanın öğrenciler kadar kendileri için de önemli olduğunu belirten servis şoförleri, "Bu denetimlerin daha sık yapılması gerekiyor. Yeni dönem başlamadan biz bütün eksikliklerimizi tamamladık. Sağlık ve güvenle işimizi yapıyoruz. Eksiği olan bir an önce tamamlamalı. Çünkü bu çocuklarımızın sağlığı için önemli" dedi.

Okulların Çevresi Denetlendi
Fethiye’deki  jandarma bölgesinde bulunan 25 okulun güzergahlarında sıkı denetimler arttırılırken, 50 personelle çocukların suça sürüklenmesini ve suç mağduru olmasını engellemek, çocukları fiziksel ve ruhsal gelişimlerini etkileyecek zararlı alışkanlıklardan, tehlikeli maddelerden korumak maksadıyla ‘Huzur ve güven uygulaması’ ilkokul, ortaokul ve liselerin bulunduğu alanlarda yapıldı.

AdminAdmin