FETHİYE
Giriş Tarihi : 27-04-2023 11:55

IŞIK TABAN’IN YEDİNCİ KİTABI FETHİYELİLER İLE BULUŞTU

Fethiye ve Kayaköy’ün tarihi ve kültürel geçmişi ile mübadele sürecine dair yazmış olduğu araştırma yazıları ve kitaplarıyla tanınan Araştırmacı Gazeteci ve Yazar Işık Taban’ın son kitabı “İkbal Hala” Fethiye halkı ile buluştu. Işık Taban’ın yedinci eseri olan “İkbal Hala” kitabının imza ve tanıtım etkinliği Özer Olgun Kültür Merkezinde gerçekleşti.  Fethiye’nin kültürel değerlerine, sosyal hayatına ve tarihi geçmişi ile ilgili konuşmaların yapıldığı kitap imza ve tanıtım günü; samimi sohbet havası içersinde gerçekleşti.

IŞIK TABAN’IN YEDİNCİ KİTABI FETHİYELİLER İLE BULUŞTU

 

“BİR ŞEHRİN EN DEĞERLİLERİ SOKAKLARINDA KALAN AYAK İZLERİDİR”

Yeni kitabı ile ilgili gazetemize bilgi veren Araştırmacı Gazeteci ve Yazar Işık Taban “İkbal Hala” benim yedinci kitabım. Fethiye'nin yakın tarihine dair izlerini ve anılarını derlediğim öykülerin sonuncusu olmaktadır. Fethiye'nin sokaklarında kalan ayak izlerinin bir kısmını daha kayıt altına almışızdır, diye düşünmekteyim. Okuyanların insan hayatlarına dair, Fethiye'de gerçekten sokaklarında ayak izlerini bırakıp gidenlere dair bir fikirleri olur. Yaşadıkları şehrin önemi ve değeri konusunda farklı düşünürler diye ümit ediyorum. Evet, tekrar söylemekte fayda var. Bir şehrin en değerlileri sokaklarında kalan ayak izleridir. “İkbal Hala”'da ve sevgili arkadaşı Marika'da bu şehrin sokaklarında kalan ayak izlerinden ikisidir. Okuyucular ümit ediyorum; o duyguyla, Fethiye'de ya da Fethiye'nin yakın geçmişiyle ilgili anılarda farklı bir pencereyi daha aralamış oluruz,diye düşünüyorum. Bu gün okuyucunun beğenisine sunuyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

“İKBAL HALA’NIN YÜREKLERE DOKUNABİLMESİNİ UMUYORUM”

Gazetemiz muhabirinin sorularını yanıtlayan Işık Taban “Fethiye’nin yakın dönem öykülerini yazdığım, yedinci kitabım İkbal Hala; bu şehirde yaşamış ve hayatlarını geçirmiş değerli insanlarının şehrin sokaklarında kalan ayak izleridir, diye tekrarlıyorum. Çünkü şehirlere anlam veren gerçekten hikâyeleriyle birlikte yaşayarak ulaşabilen kişi’dir. İnsan hayatına dair her şeyin olduğu bir kitap oldu. Okuyanlar umarım Fethiye’nin unutulmuş zamanlarına dair duygu seliyle karşılaşacaktır. İkbal Hala’nın yüreklere dokunabilmesini umuyorum” dedi. Fethiye’nin yakın geçmişine dair sosyal ve kültürel hayatını anlatan Yazar Işık Taban son çıkan “İkbal Hala” kitabının dışında; “Anılar Bazen Hüzün Yüklüdür”, “Bana Mimozalar Getir Raşel”, “Bavulunda Sevda Taşıyanlar”, “Güneşi Penceremde Unuttum”, “İnce Sazdan Buselik Makamında” ve “Cumhuriyet Oteli” olmak üzere toplam 7 kitabını Türk edebiyatına kazandırdı. Araştırmacı Gazeteci ve Yazar Işık Taban’ın Fethiye ve Kayaköy ile ilgili 3500’ün üzerinde makalesi bulunmaktadır.

 

AdminAdmin