FETHİYE
Giriş Tarihi : 10-11-2022 12:41

İlçe Anma Programı duygusal anlara sahne oldu

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ebediyete intikalinin 84’üncü yıl dönümü kapsamında düzenlenen İlçe Anma Programı; duygusal anlara sahne oldu.

İlçe Anma Programı duygusal anlara sahne oldu

 

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ebediyete intikalinin 84’üncü yıl dönümü kapsamında düzenlenen İlçe Anma Programı; duygusal anlara sahne oldu.

 

Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan İlçe Anma Programı, Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleştirildi. Anma etkinliğine Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, Garnizon Komutanı Personel Asteğmen Cemal Yalçın, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı, kurum müdürleri, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

 

İlçe Anma Programı’nda ilk olarak saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşımız söylendi. Açılış konuşmasını Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Kuşçu yaptı. Kuşçu konuşmasında, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve çağdaş Türkiye'nin mimari olan Atatürk'ü, ölümünün 84. yıl dönümünde anmak için toplanmış bulunmaktayız. Mustafa Kemal Atatürk, savaşlardaki başarılarıyla büyük asker; yönetimiyle büyük bir devlet adamı; görüşlerindeki sağlamlık, doğruluk, güvenilirlik, barış ve insan severlik değerleri ile de evrensel bir kişidir. Büyük önder Atatürk, Kurtuluş Savaşı sonrası elde edilen başarının yeterli olmadığını düşünerek yapılması çok zor olan birçok devrim gerçekleştirmiştir. O'nun Türk milletine en büyük armağanı Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmak olmuştur. Gerçekleştirdiği devrimler ile Türk milletine çağ atlatmış, Türkiye Cumhuriyeti'nin dünya ülkeleri arasında saygın bir hale gelmesini sağlamıştır” şeklinde ifadeler kullandı.

 

Konuşmasını sürdüren Okul Müdürü Kuşçu, “İşte, 10 Kasımlar bu yüzden milletçe tuttuğumuz yasa rağmen; Atatürk'ün fikirlerinin daha iyi anlaşılarak tatbik edileceği günler olmalıdır. Bugün bizler onu her zamankinden daha iyi anlayarak, düşüncelerinden daha b istifade ederek, bilimin ışığında ülkemiz ve milletimiz için daha iyi neler yapabiliriz, onu düşünmeli ve zaman geçirmeden işe koyulmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 84. yılında, Türk ulusunun yüreğinde ölümsüzleşen, Büyük. Önder Atatürk'ü bir kez daha gurur, özlem ve saygıyla anıyorum” dedi.

 

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84’üncü yıldönümü kapsamında düzenlenen yarışmalar sonucunda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Ödül töreninin ardından anma programı şiirler, şarkılar, dans ve Zeybek gösterisi ile devam etti. Duygusal anlara sahne olan program, öğrencilerin Gençliğe Hitabeyi okuması ile sona erdi.

AdminAdmin