FETHİYE
Giriş Tarihi : 07-11-2022 15:59

İhtida töreni tatile geldikleri Fethiye’de gerçekleştirildi  

Fethiye’ye eşi ile birlikte tatile gelen 40 yaşındaki Yulia Konotopchyk, gerçekleştirilen ihtida töreni ile Müslüman oldu.

İhtida töreni tatile geldikleri Fethiye’de gerçekleştirildi  

 

 

Fethiye’ye eşi ile birlikte tatile gelen 40 yaşındaki Yulia Konotopchyk, gerçekleştirilen ihtida töreni ile Müslüman oldu.

 

5 yıldır evli olduğu eşi Selim Yontan (53) ile birlikte Fethiye İlçe Müftülüğüne başvuran Muhasebe Sorumlusu Yulia Konotopchyk, uzun zamandır araştırdığı İslam dinini seçti. Özellikle sabah ezanını çok sevdiğini kaydeden Yulia Konotopchyk, Fethiye Müftüsü Kamil Oktay ve şahitlerin yer aldığı programda Kelime-i Şehadet getirdi ve Müslüman oldu. Konotopchyk’a belgesi Müftü Oktay tarafından takdim edildi.

 

İstanbul’da yaşadıklarını fakat Fethiye’ye tatile geldiklerini ifade eden Selim Yontan, dünyaya gelecek bebeklerine ise Selim ismini vereceklerini söyledi. Müslümanlığı seçtiği için mutlu olduğunu dile getiren Yulia Konotopchyk, ihtida merasiminin hayran kaldıkları Fethiye’de gerçekleştirilmesini istediğini belirtti. Yulia Konotopchyk, Müslüman olduktan sonra Hülya ismini aldı.

 

Yulia Konotopchyk’un eşi Selim Yontan yaptığı açıklamada, “Yulia hanım benim eşim. Ukrayna’dan geliyor. 4 yıldan beri İstanbul’da yaşıyor. Kendisi dinimizi tercih etti. Ben ise İstanbul’da esnafım. Ukrayna’da bir arkadaşımın vasıtası ile tanıştık ve evlendik. Kendisi belli bir zaman geçtikten sonra bizlerden dolayı İslamiyet’i seçti. Hayırlısıyla çocuğumuz da olacak. İsmini Selim koymayı düşünüyoruz. Sarıgerme’ye tatile gelmiştik. Sonrasında Fethiye’ye geldik. Eşim seremoniyi hayran kaldığı Fethiye’de yapmak istediğini söyledi” şeklinde ifadeler kullandı.

 

Müslümanlığı tercih eden Yulia Konotopchyk açıklamasında, “Şimdi mutluyum. İnşallah daha sonra hep mutlu olacağım. İslamiyet’i her yönüyle öğrenmek istiyorum. Ezanlar çok güzel. Özellikle sabah ezanı. İstanbul’da Eyüp Sultan’ı ziyaret etmeyi çok seviyorum. İhtida törenini ise Fethiye’de yapmak istedim. Burası çok güzel bir yer. Kafam rahat. İstanbul çok kalabalık” dedi.

 

Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, “Selim bey ve Yulia hanımı tebrik ediyoruz. İnşallah bebeklerini hayırlısı ile kucaklarına alacaklar. Kendilerine bir ömür boyu mutluluklar diliyorum” diye konuştu.

 

 

 

 

AdminAdmin