MUĞLA
Giriş Tarihi : 16-06-2023 19:16

HAYALHANE 16 YAŞINDA !

HAYALHANE 16 YAŞINDA !



Muğla'da faaliyet gösteren Hayalhane2 Tiyatro Grubu 16'ncı yıldönümünü kutladı. 
Yıl dönümü dolayısıyla Menteşe ilçesindeki bir restaurantta gala gecesi düzenledi.
Geceye, Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Osman Can Yenice, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Yarbay Erol Ürküt, MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Kaytan, Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu Başkanı Devrim Karakuş, Hür Düşünce Platformu Dönem Başkanı Hasan Telli, STK Temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.
Gecenin açılış konuşmasını yapan Hayalhane2 Tiyatro ekibinin kurucusu Mehmet Topbaş, gösteri öncesinde 16 yıl boyunca yaptıkları çalışmaları anlattı. 
Topbaş, “Hayalhane2 oyuncuları bundan 16 yıl önce Kötekli’de bir çınar ağacının altında kuruldu. Sonraki dönemlerde Kötekli’de yıkık bir bina vardı. Onun çatısını tamir ettik, provalarımızı orada aldık. O günden bu yana bir çok oyun sergiledik, birçok başarıya imza attık. Hatta ilk defa bu yıl Ege’nin en prestijli ödül töreninde 2 dalda aday gösterildi ve bunun birisini alarak geldik. Bu beni ciddi anlamda gururlandırdı. Bu gece ödül almaktan daha kıymetli bir şey var. Burada olan insanlar 16 yılda neler kazandığımızı bu gece bir kez daha görmüş oldum." diye konuştu.
“TİYATRO FESTİVALİ HAYALİMİZ VAR”
Geceye çok kıymetli isimlerin katıldığını belirten Topbaş, "Bunu başarmam da sizler çok önemlisiniz. Hepinize çok teşekkür ederim. Ekim ayından sonra bir hayalimiz var. Artık burada Muğla’mızın bir tiyatro festivali olması lazım. Çok değerli, çok kıymetli festivallerimiz var bunlar gerçekten çok kıymetli festivaller ama Muğla, sanatın şehridir benim gözümde. İnşallah bu yıl Ekim ayında bizler Tiyatro, Sinema Sanatçıları Derneği olarak da bunu gerçekleştirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Geceye katılan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş de şunları kaydetti: 
“Mehmet Topbaş kardeşimle hep yan yana olduk. Onun yaptığı başarılar hepimizin gururu oldu. O destan yazıyor, devrim yaratıyor. Muğla’nın güzelliğini, farkını yaratıyor. Sizlerin sayesinde Muğla Türkiye’nin incisi. Topbaş ve arkadaşlarını tebrik ediyorum”
Konuşmaların ardından oyuncular doğaçlama tiyatro gösterisi sundu.
Gala gecesi, Hayalhane2 Tiyatro Ekibi’ne katkı sağlayan isimlere plaket verilmesinin ardından pasta kesimi ile sona erdi.

AdminAdmin