MUĞLA
Giriş Tarihi : 02-11-2022 12:19

GÖKCAN’DAN İYİ PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MÜSAVAT DERVİŞOĞLU’NA TEPKİ…

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti Grup Önerisi aleyhinde konuşma yaptı.

GÖKCAN’DAN İYİ PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MÜSAVAT DERVİŞOĞLU’NA TEPKİ…

 

 

Milletvekili Gökcan, İYİ Parti Grup Başkanvekili Musavat Dervişoğlu’nun kürsüden yaptığı konuşmayı eleştirerek, sert bir şekilde tepki gösterdi ve hatibi kınayarak mecliste kendisini temiz bir dil kullanmaya davet etti.

Milletvekili Gökcan, konuşmasının başında, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu’nun Kürsüden yaptığı konuşmayı eleştirerek, sert bir şekilde tepki gösterdi.

Dervişoğlu’nu kınayarak, kendisine yakıştıramadığını söyledi ve Mecliste kendisini temiz bir dil kullanmaya davet etti.

Gökcan, İYİ Parti Grubunun vermiş olduğu Meclis Araştırması açılması önerisinin aleyhinde söz aldığını belirterek, kamuoyunun eksiksiz, tarafsız, doğru bilgilendirilmesi ve vatandaşların haber alma hakkının korunması demokrasi açısından hayati bir öneme sahip olduğunu belirtti.

AK Parti iktidarları döneminde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türk basınının zenginleşmesini, çeşitlenmesini, daha demokratik ve özgürlükçü bir yapıya kavuşmasını sağladıklarını anlatan Gökcan, “Bununla birlikte muhalefet partileri ve milletvekilleri, RTÜK’ün taraflı ve adaletsiz davrandığını düşünüyor. Oysa ki, durum kendilerinin ifade ettiği gibi değildir. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, 6112 sayılı yasaya göre görevini yapmaktadır. Bu Yasa, Yüce Meclisin çatısı altında millet iradesiyle kanunlaşmıştır. Dolayısıyla bir kişinin ya da RTÜK başkanının keyfine göre karar alınması söz konusu değildir. RTÜK, kanalları, muhalefetin dediği gibi, yandaş ya da muhalif olarak ayırmamaktadır. Tam tersi bu ayrımı muhalefet yani sizler yapıyorsunuz. RTÜK’ün yapısı ve karar alma şekli gayet açıktır.” diye konuştu.

Gökcan, parti kontenjanlarından seçilen üyelerden oluşan RTÜK’ün, kararlarını kurul toplantılarında aldığını hatırlattı.

“Yasalara uyan yayıncılara, hiçbir yayıncılık kuralını ihlal etmeyen bir kanala sırf muhalefetin memnuniyeti için RTÜK ceza verebilir mi?” diye soran Gökcan, bunu düşünmenin akıl tutulması olduğunu söyledi.

Milletvekili Gökcan, üst kurulun, programları yayınlandıktan sonra ilgili yasa hükümlerine uygunluk açısından denetlemekte olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

“Üst Kurulun programlara yayından önce müdahale etme veya programları yayından kaldırma yetkisi bulunmamaktadır. Yani RTÜK sansürcü bir kurum değildir. Anayasa’da da sansür zaten yasaklanmıştır. Yayınlar, uzmanlarınca takip edilmekte, ilgili kanun hükümlerine aykırı programlar için rapor düzenlenmektedir. Raporlar üst kurulca değerlendirilmekte ve TV kanallarına uyarı, idari para cezası, program durdurma ve geçici yayın durdurma cezası şeklinde müeyyideler uygulanmaktadır. Alınan kararlar idari yargı denetimine açıktır. Son karar yargı tarafından verilmektedir.”

RTÜK’ün kırmızı çizgilerinin belli olduğuna da işaret eden Gökcan, “Milli güvenlikten taviz vermez.  Terör propagandasına asla ve asla müsaade etmez. RTÜK, çocuklara, gençlere, kadınlara, yaşlılara, engellilere ve dezavantajlı gruplara pozitif ayrımcılık yapar. RTÜK, millet iradesiyle kendisine verilen görevi uygulamaktadır. RTÜK’ü yasaları uyguluyor diye zan altında bırakamazsınız ve yargılayamazsınız. İYİ Parti Grubu’nun önerisine ‘hayır’ oyu vereceğiz. Gazi meclisimizi saygı ile selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin