SPOR
Giriş Tarihi : 10-12-2022 10:47

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Artık bir spor ülkesiyiz

.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu,

Artık Bir Spor Ülkesiyiz

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Artık bir spor ülkesiyiz. Sporda erişimi sağlama noktasında 81 vilayetimizde günün her saatinde vatandaşımızın arzu ettiği branşa rahatlıkla erişebiliyor olması, bununla birlikte sporcularımızın yetişmesi bu anlamdaki heyecanımızı, ilerlememizi bizlere gösteriyor" dedi.

 

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde düzenlenen Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Strateji Arama Çalıştayı'nda konuşan Bakan Kasapoğlu, ülkenin dört bir yanındaki spor bilimleri uzmanları ve bu alanda önde gelen akademisyenlerle bir arada olduklarını dile getirdi. Kasapoğlu, "İnanıyorum ki bu paneller ve buluşmalar, gençlerimiz ve sporcularımız açısından yeni açılımlara, heyecanlara ve yeni çalışmalara vesile olacak” ifadelerini kullandı.

 

Performans sporunda ise sporcu havuzunu geliştirecek, yeni yetenekleri keşfedecek, o yetenekleri spor biliminin en modern uygulamalarıyla yetiştirecek programlara ağırlık verdiklerine değinen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ana sınıflarına kadar uzanan sistematik bir çalışma anlayışını önemsediklerini vurguladı.

 

“Geçtiğimiz yıl 51 farklı branşta sporcularımız madalya aldı”

 

Türkiye'nin artık bir spor ülkesi olduğuna dikkati çeken Kasapoğlu, "Tesis altyapısıyla, insan kaynağıyla ve farklı branş çeşitleriyle, her branşa hitap eden sporcu altyapısıyla, herkesin spora erişimini güçlü bir şekilde sağlamasıyla bir spor ülkesi. 81 vilayetimizin ilçeleri, mahalleleri, beldeleri, köyleri artık hamdolsun tesislerle dolu. Bu tesisler dolu dolu kullanılıyor. Köylere kadar tesis inşa ettik diyoruz. Tesis altyapımız ve bu anlamda insan kaynağımız çok güçlü. Geçtiğimiz yıl 51 farklı branşta sporcularımız madalya aldı” açıklamasını kaydetti.

 

“Üniversiteler bizim en büyük paydaşlarımızdan biri”

 

7'den 70'e herkesi spora teşvik edecek projeleri hayata geçirdiklerini dile getiren Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Yüzme bilmeyen kalmasın" projesiyle 5 milyondan fazla kişiye yüzme öğrettiklerini belirterek konuşmasına şu şekilde devam etti;

 

"Basketbol seferberliğiyle 10 bin pota projemiz hızla ilerliyor. Kadın odaklı spor anlayışımızla, kadınların spora erişimini çok ama çok önemsiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımız ile yaptığımız protokolle her bir öğrencinin ilkokuldan mezun olmadan en az bir spor branşını antrenörlerden öğrenmeleri projesini başlattık. Yerel yönetimlerle, kamu kurum ve kuruluşlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, federasyonlarla, kulüplerle iş birliklerimiz güçlü bir şekilde ilerliyor. Artık kurumların tek başına öne çıkma gayretleri geride kaldı, birlikte güçlü olduğumuz çalışmalarımız her geçen gün güçlenerek devam ediyor. Üniversiteler bizim en büyük paydaşlarımızdan biri. Bu ülkenin her bir ferdini, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısı ve engellisiyle spora erişilebilir kılmak, imkanları hazırlamak, teşvik etmek, ön açmak, destek olmak en büyük amaçlarımız. Bu çerçevede 65'ten fazla spor branşının desteklenmesi en önemli amaçlarımızdandır. İnanıyorum ki projelerimizle bu branşlarda çıtamızı çok daha yukarılara taşıyacağız."

 

“Dünya ve Avrupa şampiyonalarına, 2024 Paris ve 2028 Los Angeles Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na 1247 sporcumuz hazırlanıyor”

 

Sportif yetenek taramasıyla yaklaşık 6 milyona yakın gencin taramasını gerçekleştirdiklerini dile getiren Bakan Kasapoğlu, "Burs uygulamamızla yetenekli kardeşlerimize hem madden hem de eğitim süreçlerinde teknik olarak destek veriyoruz. Halihazırda 49 sporcu eğitim merkezimizde 2 bin 525 sporcumuz eğitim görüyor. Olimpiyatlara katılacak ve katılması muhtemel yetenekli sporcuları en modern antrenman teknikleriyle ve programlarla oyunlara hazırlayan Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezlerimiz, ülkemizin dört bir tarafında gençlerimiz için gece gündüz çalışıyor. Şu an itibarıyla 1247 sporcumuz, dünya ve Avrupa şampiyonalarına, 2024 Paris ve 2028 Los Angeles Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na hazırlanıyor" diye konuştu.

 

“Son 4 yıllık süre içerisinde uluslararası organizasyonlarda tam 19 bin 620 madalya elde ettik”

 

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sporcuları yetiştirirken onların tüm ihtiyaçlarına ve problemlerine yönelik çözümler ürettiklerine işaret ederek, "Türkiye olarak, son 4 yıllık süre içerisinde uluslararası organizasyonlarda tam 19 bin 620 madalya elde ettik. Sporcularımız, sadece bu yıl 5 binden fazla uluslararası madalya kazandı. Bunların hepsi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın engin spor vizyonunun neticeleridir. Federasyonla üniversiteler ligine ayrı bir ivme kazandırdık. Geçtiğimiz yıl 49 spor dalına ulaştı. Geçen yıl 187 üniversiteden 1345 üniversite takımı, 3 bin 866 kadın, 10 bin 957 erkek olmak üzere 14 bin sporcunun mücadele ettiği bir ligdi. 33 bin katılımcıyla tarihi bir seviyeye ulaşmıştı. Bu yıl bu rekoru egale etmek ve bu anlamda ivmeyi artırmak nasip olsun” ifadelerini kullandı.

 

“Türkiye Yüzyılı'nı, sporda da kararlı bir şekilde başaracağımızı ifade etmek istiyorum”

 

Türkiye'nin artık "Türkiye Yüzyılı"nın eşiğinde olduğunu belirten Bakan Kasapoğlu, konuşmasını şu şekilde sona erdirdi;

 

"Her alanda olduğu gibi sporda da 'Türkiye Yüzyılı' bizler için ayrı bir vizyon. Bu anlamda daha büyük başarıların, daha büyük motivasyonun arifesinde olduğumuzu düşünüyorum. Altyapı, tesis ve bilimsel arka plan anlamında hiçbir eksiğimiz yok. 'Türkiye Yüzyılı'nı, sporda da kararlı bir şekilde başaracağımızı ifade etmek istiyorum. Potansiyelimizi en güçlü şekilde değerlendireceğiz. Bunun için dinamizmden, istikrardan ve sürdürülebilirlikten asla taviz vermeyeceğiz. Gençlerimize olan güvenimizi her daim diri tuttuk, onlar da bizi hiçbir zaman mahcup etmedi.” 

AdminAdmin