GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-02-2023 00:40

Fuat Oktay Son Durumu Açıkladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, deprem nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 5 bin 894'e yükseldiğini söyledi. Oktay, yaralı sayısını 34 bin 810 olarak açıkladı.

Fuat Oktay Son Durumu Açıkladı

Oktay'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 5 bin 894 kişi hayatını kaybetti. 34 bin 810 kişi yaralandı. Enkazdan kurtarılan vatandaşlarımız 8.000 civarı. Yıkılan bina sayısında değişiklik yok.

Sahada 750 vinç var, ilave olarak iş makineleri gibi birçok aracımız var. 4 bin 794 iş makinemiz sahada çalışmaya devam ediyor. 60 bin 218 kişi fiilen sahada görevlendirilmiş çalışmaya başlamıştır.

Tüm havalimanlarını kullanmaya başladık. 36’yı bulan helikopterlerimizle de çalıştık. Gece görüşü olan helikopterlerimizle de şu an çalışmalar devam ediyor

Yıkılan binalarımız 5 bin 775. Enkazdan kurtulanların 8 bin olduğunu ifade etmiştik. Arama kurtarma faaliyetlerimiz devam ediyor. Son vatandaşımıza ulaşana kadar devam edecek.

Barınmada çadırlar ve battaniye dağıtımı yoğunlaştı. 1 milyona yaklaşmış durumda battaniyemiz var. Bu rakamı çok hızlı bir şekilde 1,5-2 milyon civarına taşıyacağız.

451 bin 880 kişi yurtlarda barınma ve beslenme ihtiyaçlarını karşılıyor

Tüm havalimanlarını kullanmaya başladık. 36’yı bulan helikopterlerimizle de çalıştık. Gece görüşü olan helikopterlerimizle de şu an çalışmalar devam ediyor.

Arama kurtarma faaliyetlerimiz devam ediyor, enkaz altında bulunan son vatandaşımıza ulaşana kadar da bu çalışmalarımız devam edecek.

Elektrik veremediğimiz yerlerde 2 bine yakın jeneratör gerekiyordu. Bunların tamamı 1400 civarında sahaya ulaşmış durumda, geri kalanı gece ulaşmış olacak.

Doğal gaz ana hatlarımızda 6 farklı bölgede ana iletim hatlarında yoğun hasarlar var demiştim. Bugün bu 9'a çıkmış durumda ama bizim çalışma süremizi etkilemedi. Yarın akşam itibarıyla biz bu hatların yeni bir sürprizle karşılaşmazsak gece itibarıyla tamamlamayı planlıyoruz. Hemen hemen tüm afet bölgesinde doğal gazı veriyor olacağız.

Kapalı yolumuz afet bölgesine bizim lojistik anlamda destek verebilecek kapalı hiçbir yolumuz kalmamıştır.

1 milyon 100 bin kapasiteli barınma alanları oluşturulmuş durumda.

AdminAdmin