MUĞLA
Giriş Tarihi : 03-04-2023 20:31

Filipinli Nenet Delaroza Antonio İslamı seçerek Elifnaz İsmini aldı.

Filipinli Nenet Delaroza Antonio İslamı seçerek Elifnaz İsmini aldı.

 

Muğla’nın Özlüce Mahallesinden Hakan Koçar  2015 yılında Kuveytte çalışmaya gitti.Aynı işyerinde çalışırken tanıştığı Nenet Delaroza Antonio ile tanıştı. Roman Katolik Hristiyan olan  Nenet ile duygusal olarak yakınlık kuran Hakan Koçar 4 nisan tarihinde evlendi.

Bu süre zarfında Hakan Koçardan etkilenen  ve Kuveytte de bulunması dolayısı ile İslamı araştırmaya başlayan  Nenet İslam’a girmeye karar verdi. Müslüman olduktan sonra Elifnaz ismini alan Filipinli Nenet doğan  ve Eşi Hakan Koçar çocuklarına Mirza Efe ismini verdi.

Müslüman Olan Elif Naz Koçar için İl Müftülüğünde bir ihtida merasimi düzenlendi.
Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı’nın gerçekleştirdiği merasimde İl Müftü yardımcıları Sema Özbakış ve Erkan Saral da hazır bulundu.

Kur’anı Kerim Tilaveti başlayan merasimde İl Müftüsü Yaşar Çapçı Bakara suresi son iki ayeti okudu ve tercüme etti.

Ayetlerin bize İslamı ve islamdan önce gelmiş peygamberlere de iman etmeyi emrettiğini aktaran Çapçı İslamı seçen Nenet Delaroza Antonio’yu tebrik etti.

İhlas Suresinin de öneminden bahseden Çapçı, tek ilah inancının İhlas Suresinde vurgulandığını aktardı.

Tekbir ve Salavatlar eşliğinde devam eden merasim sonunda Nenet Kelime-i Şehadet getirerek İslama girdi ve Elifnaz İsmini aldı.

Merasim sonunda Muğla İl Müftü yardımcısı Erkan Saralın Okuduğu Asr Suresi ve akabinde yaptığı dua ile merasim sona erdi.

Mersim sonunda Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı tarafından Elifnaz Koçar’a İslama giriş belgesi olan İhtida Belgesini takdim etti.

Öte yandan İngilizce meal Kur’anı Kerim ve İlmihal kitaplarını da  Koçar’a hediye etti.

AdminAdmin