FETHİYE
Giriş Tarihi : 22-12-2022 10:37

Fethiye'nin sevilen sesi TRT Müzik kanalında ekrana çıktı

Fethiye'nin sevilen sesi TRT Müzik kanalında ekrana çıktı

Fethiye'nin sevilen sesi TRT Müzik kanalında ekrana çıktı


Fethiyeli Sipsi ve Ses Sanatçısı İsmail Peynirci, TRT Müzik’te yayınlanan Uğur Önür ve Umut Sülünoğlu tarafından  sunulan Zamâne Türkü programında yöresel türküleri seslendirdi. 

Fethiye’de başarılı yöresel oyunları ile dikkat çeken Oktay Durukan, Sipsi ve Ses Sanatçısı İsmail Peynirci ile Kütahya’dan kaşık oyunları ile bilinen Mehmet Yiğit, TRT Müzik Ankara Arı Stüdyosunda yayınlanan Uğur Önür ve Umut Sülünoğlu sunumundaki Zamâne Türkü programına konuk oldu.  

Fethiye’den Ankara’ya giden ekip, TRT Müzik’te canlı yayınlanan programda tüm hünerlerini sergiledi. Yöresel Yörük kıyafetleri ile ekran karşısına çıkan ekipte İsmail Peynirci sipsisi ile kulakların pasını silerken, Oktay Durukan ise oyunuyla izleyenleri mest etti.  

Sipsi ve Ses Sanatçısı İsmail Peynirci, “Ankara TRT Müzik Zamâne ekibine cânı gönülden teşekkür eder Şükranlarımızı sunarız. TRT Müzik Ankara Arı Stüdyosunda değerli abimiz Uğur Onur ve Umut Sülünoğlu sunumundaki Zamâne Türkü programında Oktay Durukan ve ben Kütahya Simav'ımızın kaşık oyunları ile bilinip sevilen çok kıymetli abim Mehmet Yiğit  konuk olup elimizden geldiğince siz değerli dostlarımızın gönlüne yüreğine bir nebzede olsa düşebilmiş olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Ne mutlu ki böylesine güzel ve sıcak bir ortamı bizlere sunan Anadolu’muzun dört bir yanındaki dostlarımıza ulaşmamıza vesile olan Uğur Önür, Umut Sülünoğlu'na, saz arkadaşlarımızın tamamına ve TRT Müzik Zamâne program yönetmeni Burhan Tanrıverdi, yapımcısı Didem Arslantürk, hazırlayanlar Zahide Günes ve Gaye Hünerel Yıldırım, canlı yayın kamera arkası görünmeyen gizli kahramanlara teşekkür ediyorum. Ayrıca bu program dahilinde bizlere mânevi desteklerini esirgemeyen Heybemdeki Türküler program sunucusu Emre Dayıoğlu'na, Sipsi ustam İsmet Kocaoğlan'a, Müzik öğretmenim Enver Çatal'a, bizlere gittiğimiz her yerde kol kanat olan değerli büyüklerimiz Ramazan Kıvrak ve İsmail Uzunoğlu'na. Bizleri Ağırlayan Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Sayın Kamil Özcan’a, Karaçulha’mızı bir çatı altında toparlayan kültürel programlara ev sahipligi yapıp bağrına basıp büyük fedakarlıklar yapan Karaçulha Gönüllüleri Derneği Başkanı Halil Hancı ile yönetimine ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum" dedi.

AdminAdmin