FETHİYE
Giriş Tarihi : 11-04-2023 18:54

Fethiye’li Öğrencilerden Bölge Birinciliği

Fethiye’li Öğrencilerden Bölge Birinciliği

 

Fethiye belediye fen lisesi öğrencileri TÜBİTAK 2204a 54. Lise öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında bölge birincisi oldu.

 

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu TÜBİTAK tarafından düzenlenen 54. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması bölge finalleri sonuçlandı.  Fethiye Belediye Fen Lisesi öğrencileri bölge birincisi olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.   

12 bölgede eş zamanlı olarak düzenlenen TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri İzmir Bölge Finallerinde, Fethiye Belediye Fen Lisesi öğrencileri, Ada Sarp Şahin,  Ela Bağlıca, Esma Öğüt ve Danışman Öğretmenleri Cüneyt Köse, "Artırılmış, Sanal ve Karma Gerçeklik AR Teknolojisi ile Fethiye ve Bölgesindeki Tarihi Mekânların Efektif Bilgilendirilmesi: Levissi" adlı projeleriyle bölge birincisi olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandılar.

Fethiye Belediye Fen Lisesi öğrencilerinin başarısını tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürümüz Emre Çay "Bilgi ve teknoloji çağı olarak adlandırılan günümüz dünyasında, düşünen, gözlem yapan, merak eden ve merak ettiklerini araştıran, problemler karşısında yaratıcı çözümler üretebilen, 21. yüzyıl becerilerine sahip bireylerin yetişmesini hedefliyoruz. Bu minvalde 54. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda gençlerimizin göstermiş olduğu başarılarıyla gurur duyuyoruz. Gençlerimizin Türkiye finallerinde de çok daha büyük başarılara imza atacağına inanıyor, danışman öğretmenleriyle birlikte her birini canı gönülden tebrik ediyorum. " dedi.

Bu yıl yarışmaya 3.849 farklı okuldan 25.333 kız ve 18.197 erkek öğrenci olmak üzere toplam 43.530 öğrencinin hazırladığı 27.013 proje başvurusu alındı. Başvuruların ön değerlendirmeleri; Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul Asya, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere 12 bölge merkezinde yapıldı. Ülkemizin çeşitli üniversitelerinde görev yapan 432 akademisyen tarafından yapılan bölge aşaması proje değerlendirmeleri sonucunda 216 proje Bölge Birinciliği, 144 proje Bölge İkinciliği ve 144 proje Bölge Üçüncülüğü olmak üzere toplam 504 proje sahibi öğrenci ödül kazandı.

Bölge birincisi olan Fethiye Belediye Fen Lisesi öğrencileri, 5-9 Haziran 2023 tarihleri arasında yapılacak olan Türkiye finallerinde, bölge finalisti olarak yarışacaklar.

AdminAdmin