FETHİYE
Giriş Tarihi : 05-12-2022 15:24

Fethiye’de törenlerle kutlandı

5 Aralık 1934’te Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı tanıyan yasanın kabul edilmesinin 88. yıldönümü Fethiye’de törenlerle kutlandı.

Fethiye’de törenlerle kutlandı

 

 

5 Aralık 1934’te Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı tanıyan yasanın kabul edilmesinin 88. yıldönümü Fethiye’de törenlerle kutlandı. Bu kapsamda Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şubesi tarafından 5 Aralık Kadına Seçme ve Seçilme Hakkını kutlamak için çelenk sunuma programı gerçekleştirildi.

 

Beşkaza Meydanı’nda düzenlenen organizasyona yoğun katılım oldu. Etkinlikte ilk olarak anıta çelenk sunuldu. Akabinde saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşımız söylendi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şubesi Başkanı Candan Özdemir yaptı. Özdemir, “Seçme ve seçilme hakkını Türk kadınına sağlayan ulu önder Atatürk'e minnet duyuyoruz ve saygıyla anıyoruz. Anadolu topraklarında Cumhuriyet öncesinde, Fatma Aliye yaşadığı dönemde; kadın hakları için savaşmış, ışık tutmuş, öncü bir kadın olarak tarihe geçmiştir” dedi.

 

Konuşmasını sürdüren Şube Başkanı Özdemir, “1924’de kurulan Türk Kadınlar Birliği Derneği’mizin kurucusu Nezihe Muhittin ve Halide Edip Adıvar gibi kadınlarımız, kadın hakları ile çok yoğun çalışmalar yapmıştır. Kadınlarımız savaşlarda cepheye giden erkeklerin yerine; işçi, memur kadrolarında çalışmış, cephe ve cephe gerisinde önemli görevler üstlenmişlerdir. Atatürk’ün yanı sıra, Türk erkeklerinin ve Türk kadınlarının çabaları ile Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını kazanmışlardır. Ne mutlu Türk’üm diyene” şeklinde ifadeler kullandı.

 

 

AdminAdmin