BASIN
Giriş Tarihi : 06-11-2023 20:48

FETHİYE’DE KUDÜS BİLİNCİ ANLATILDI

FETHİYE’DE KUDÜS BİLİNCİ ANLATILDI

Fethiye Müftüsü Kamil Oktay’ın ev sahipliğinde ve Müftülük himayesinde , Gençlik Koordinatörlüğü, Türkiye Diyanet Vakfı  Fethiye temsilciliği ve  Fethiye Birlik ve İyilik Platformu tarafından “Kudüs Bilinci “konferansı düzenlendi.
Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı programa konuşmacı olarak katıldı. Çapçı, konuşmasında Kudüs’ün dünü, bugünü ve yarını konusunda katılımcılara bilgiler verdi. Tarihsel süreçte Kudüsle semavi dinlerin ortak paydaları, Kudüs’e olan Müslüman Fetihleri, Ayasofya İle Kudüs’ün tarihsel bağı ve Filistin’e Yahudi göçleri konusunda da konuşan Çapçı, İslam yönetiminde adil, huzurlu ve güvenli olan mübarek beldenin Müslümanların yönetiminden çıktığında kan ve gözyaşı içinde kaldığını ifade etti.
İlk kıble 3. mescid konumunda yer alan Mescid-i Aksa’nın da bu tarihsel süreçten etkilenen en önemli mekanlardan biri olduğunu ifade eden Çapçı, bugün yaşanan katliamların, gözyaşının temelinde Mescid-i Aksa’ya olan ideolojik Yahudi saplantısının yattığını dile getirdi. Bugün Gazze’de çok büyük bir katliamın olduğunu ve günlerdir durdurak bilmeden bebek, çocuk, kadın, erkek yaşlı, genç demeden bir soykırım olduğunu ifade eden Çapçı, hiçbir zulmün devam etmek gibi bir durumunun olmadığını zalimlerin er yada geç yaptıklarının altında ezildiğini tarihsel gerçekler göstermiştir diyerek, kan ve gözyaşının bir an önce durmasını temenni etti. Kudüs’ü ve Mescid-i Aksayı korumak her müslümanın görevidir diyen Çapçı, Umre ve Kudüs  daire başkanlığı sürecinde yaptığı seyahatlerde yaşadığı hatıraları da katılımcılarla paylaştı.
Konferans sonunda İlçe Müftüsü Kamil Oktay tarafından İl Müftüsü Yaşar Çapçı’ya buket takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile program son buldu.

AdminAdmin