FETHİYE
Giriş Tarihi : 22-04-2024 10:18

Fethiye Kaymakamı Sayın İsmail Hakkı ERTAŞ’ın "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" Mesajı

Fethiye Kaymakamı Sayın İsmail Hakkı ERTAŞ’ın


 
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 104. yıl dönümünü coşkuyla kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.  
23 Nisan 1920; ecdadımızın birlik ve beraberlikten ödün vermeden, vatan toprakları uğruna büyük mücadeleler verdiği, bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkma adına Milli İradeyi hâkim kılıp Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ortaya çıkardığı ve cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı tarihtir. 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayramdır. Türk Milletinin ebediyen bağımsız yaşama hakkına sahip olduğunun ve bu bağımsızlığını da ancak milletin azmi ve kararlılığı ile sağlayacağının somut bir ifadesidir.
  Sevgili Çocuklar;
 Sizler, milletimizin umut çiçekleri, aydınlık yarınlarımızın güçlü kollarısınız. Bu bakımdan sizlerin sağlıklı, eğitimli ve mutlu bireyler olarak hayata devam etmeniz en büyük arzumuzdur.  Hedefimiz, sizleri özgürce düşünen, inisiyatif alabilen, sorgulayan, kendi toplumunun ve evrensel anlayışın doğrularından haberdar olan, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirebilmektir. 
Bu duygularla, başta Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi, minnet ve şükranla anıyor, Dünyanın bütün çocuklara barış ve mutluluk getirmesi temennisiyle sizleri sevgiyle kucaklıyorum.

                                                                                                                   İsmail Hakkı ERTAŞ
                                                                                                                    Fethiye Kaymakamı

AdminAdmin