FETHİYE
Giriş Tarihi : 23-06-2023 15:38

FETHİYE BAYRAM TATİLİNE HAZIR

FETHİYE BAYRAM TATİLİNE HAZIR

FETHİYE BAYRAM TATİLİNE HAZIR

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Kurban Bayramı dolayısıyla Fethiye’de gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.
9 günlük Kurban Bayramı tatili öncesinde Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, Fethiye İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Çiçek ve Fethiye İlçe Sahil Güvenlik Komutanı Erdal Kırkeker ile bir toplantı yapan Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman; daha sonra basın açıklaması yaptı. Kaymakam Karaman, ilçeye gelen turist sayısında yüzde 17’lik artışın yaşandığını belirterek, Fethiye’de 530 konaklama tesisinde 45 bin yatak kapasitesinin bulunduğunu ifade etti. Bayramda yaşanacak yoğunluk için alınan tedbirler hakkında bilgilendirmede bulundu. 

“530 Konaklama Tesisimizde 45 Bin Yatak Kapasitesine Sahibiz”

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman yaptığı açıklamada, “Fethiye Kaymakamlığı olarak biraz önce ilçe jandarma komutanımız, ilçe emniyet müdürümüz, sahil güvenlik komutanımızla bugün başlayacak olan 9 günlük bayram tatili sebebiyle ilçemizde alınacak güvenlik tedbirleri için toplandık. Toplantı sonrası da sizler aracılığıyla vatandaşlarımıza bilgi vermek üzere burada bulunuyoruz. Ramazan Bayramı sonrası ülkemizde uzun süreli olarak yaklaşık 9 günlük kurban bayram tatili başlıyor. Turizmde önemli marka olan Fethiye’miz, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası. Kurban Bayramı sürecinde Fethiye’ye gelecek yerli ve yabancı turistlerimizi en iyi şekilde karşılamak, ağırlamak ve buradan huzurlu bir şekilde gidecekleri yerlere göndermek üzere tüm tedbirlerimizi aldık. Şu anda elimizdeki bilgilere göre ilçemizde 530 konaklama tesisimizde 45 bin yatak kapasitesine sahibiz. Otel konaklama tesislerimizde doluluk oranının yüzde 95’i aştığını memnuniyetle ifade etmek istiyorum” dedi. 

“Yabancı Konuklarımızın Sayısında Yüzde 17 Artış Olduğunu Gözlemledik”

Açıklamasını sürdüren Kaymakam Karaman, “2023 yılında Fethiye ilçemize gelen yabancı konuklarımızın sayısında yüzde 17 artış olduğunu gözlemledik. Bu noktada da bizler güvenlik kuvvetleri olarak; jandarma, emniyet, sahil güvenlik birimlerimiz 7 gün 24 saat esasına göre tüm gerekli tedbirleri almış bulunmaktayız. Özellikle trafik noktasında yoğunluk yaşandığını biliyoruz. Ekiplerimiz sahada olacaktır. Vatandaşlarımızdan talebimiz, ekiplerimize kolaylık sağlamalarıdır. Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde denetimlerimiz devam edecek. Burada özellikle kaçak içki, gıda denetimler, hijyen denetimleri sağlanacaktır. Bizim amacımız vatandaşımızın huzuru ve güvenliği teminiyle Fethiye’den mutlu bir şekilde ayrılmalarını sağlamaktır. Tüm birimlerimiz teyakkuz halindedir. Personelimiz özellikle kolluk kuvvetlerimizde tüm izinler kaldırıldı. Arkadaşlarımız görevlerinin başında olacak. İnşallah Kurban Bayramı ilçemizde huzur ve mutluluk içerisinde tamamlanacak” şeklinde ifadeler kullandı.

AdminAdmin