SEYDİKEMER
Giriş Tarihi : 19-05-2024 13:02

DOMATES FESTİVALİ COŞKUYLA KUTLANDI

DOMATES FESTİVALİ COŞKUYLA KUTLANDI


Seydikemer Belediye Başkanı Önder Akdenizli, 30 yıl aradan sonra yeniden, Letoon Antik Kenti’nde ünlü sanatçıları Seydikemer halkıyla Domates Festivalinde buluşturdu.
Seydikemer Belediye Başkanı Önder Akdenizli, ilçenin gelenek ve göreneklerini, yerel değerlerini korumaya ve yaşatmaya devam ediyor. Muğla’nın tek UNESCO Kenti Letoon Antik Kenti’nde 30 yıl aradan sonra düzenlenen Domates Festivaline vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 7 bin kişinin katıldığı konserde sevilen şarkıcılar Bedia Akartür, Coşkun Sabah, Gökhan Güney’in şarkılarına eşlik etti. 
BİNLERCE VATANDAŞ DOMATES FESTİVALİNE KATILDI
Seydikemer Belediyesi tarafından Domates Festivaline özel düzenlenen halk konserine gelen Seydikemerliler, Letoon Antik Kentini doldurdu. Letoon Antik Kenti’nde saat 20.00'da başlayan konsere; AK Parti Milletvekili Yakup Otgöz, Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkanı Önder Akdenizli, protokol üyeleri, davetliler ve binlerce vatandaş katıldı. 
Serap Ülkü’nün sunuculuğunu yaptığı konser sevilen sanatçı Gökhan Güney sahneye çıkmasıyla başladı. Ardından Bedia Akartürk’ün sahneye çıkmasıyla nostalji rüzgârı esti binlerce vatandaşla hep bir ağızdan birbirinden güzel türküleri seslendirdi. Zaman zaman oyun havalarıyla yöresel oyunlar oynandı. Konserin son sanatçısı olan Coşkun Sabah şarkılarını söylerken, zaman zaman seyircilerin yanına giderek fotoğraf çektirdi.
ANTİK KENT’İ SANAT VE MÜZİKLE BULUŞTURDUK
Konserde konuşan Akdenizli, “Biliyorsunuz ki Letoon Antik Kenti, tarih ve kültür açısından büyük bir öneme sahiptir. Bu festivali hem antik kenti canlandırmak hem de sanatı ve müziği Seydikemer halkıyla buluşturmak amacıyla düzenledik. Ziraat Mühendisi olarak Kumluova ve çevresinin Arılı Hormonsuz domatesini dünyaya tanıtmak için böyle bir geleneği sürdürmek istedik” diye konuştu.
Büyük bir coşkunun yaşandığı konserde AK parti Milletvekili Yakup Otgöz ve Başkan Akdenizli, Gökhan Güney, Bedia Akartürk ve Coşkun Sabah’a ve çiçek takdim etti. 

 

AdminAdmin