MUĞLA
Giriş Tarihi : 24-02-2023 17:29

Deprem Bölgesine Yardımlar Devam Ediyor

Muğla Valisi Orhan Tavlı, 11 ili etkileyen depremler sonrasında bölgeye yapılacak yardımların koordine edilmesi ve Muğla'da misafir edilen depremzedelerin ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla iş insanları, sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelmeye devam ediyor.

Deprem Bölgesine Yardımlar Devam Ediyor

Vali Tavlı, depremden etkilenen illerin ve vatandaşların ihtiyaçları konusunda durum değerlendirmesi yapmak üzere turizmcilerle bir araya geldi.

Valilik 75. Yıl Toplantı Salonunda yapılan toplantıda; Vali Yardımcısı Murat Sarı, Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Mustafa Develi, Fethiye Otelciler Birliği Derneği (FETOB) Başkanı Bülent Uysal, Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz, Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz Turizm Otelciler ve Turistik İşletmeciler Birliği Derneği (DOKTOB) Başkanı Yücel Okutur, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Bodrum Bölge Temsil Kurulu Başkanı Yüksel Aslan, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Fethiye Bölge Temsil Kurulu Başkan Yardımcısı Barış Duman, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölge Temsil Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kızılca, Muğla Turist Rehberleri Odası Başkan Yardımcısı Feriştah Feride Şölener ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Toprak da hazır bulundu.

Vali Orhan Tavlı, burada yaptığı açıklamada, “Tüm ilçemizden tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız, vatandaşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, iş insanları, odalar ve borsamız depremin ilk anından itibaren arama-kurtarma, beslenme, giyim yardımı, barınma vb. konularda deprem bölgesine yardımda bulunmak için devletimizle birlikte tüm imkânlarını seferber etti. Otelcilerimiz depremden etkilenen illerden tahliye olan vatandaşlarımıza imkânları ölçüsünde kapılarını açtı hepsinden Allah razı olsun. Depremden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için yardımda bulunan ve yürütülen çalışmalara katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Muğla’dan bölgeye konteyner, seyyar tuvalet ve banyo, çadır, uyku tulumu, gıda kolileri, hijyen malzemeleri gibi öncelikli ihtiyaçların gönderilmeye devam ettiği belirten Tavlı, Muğla'da misafir edilen depremzede vatandaşların sağlık, beslenme, giyim gibi ihtiyaçlarının da giderilmesi için tüm çalışmaların yapıldığını söyledi.

Toplantıda yapılan yardımlar konusunda bilgi verildi.

Ardından depremzede vatandaşların yaralarını sarmak amacıyla AFAD tarafından başlatılan “Evim Yuvan Olsun” kampanyası ve diğer yardım kampanyalarına, sivil toplum kuruluşlarının, iş insanların ve vatandaşların desteklerini sürdürmeleri konusunda çağrıda bulunuldu.

AdminAdmin