DALAMAN
Giriş Tarihi : 17-02-2024 12:53

DALAMAN’DA KADIN HAKLARI SAVUNUCUSU BİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDUĞUNU BİLİYOR MUSUNUZ?

DALAMAN’DA KADIN HAKLARI SAVUNUCUSU BİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDUĞUNU BİLİYOR MUSUNUZ?

 

 

Dalaman’da yaşayan Kadınları çok güzel günler bekliyor. 20 yıl önce cinsiyet eşitliğini savunan bunun için Kadın Aktüel Haber Medyasını kuran Araştırmacı gazeteci, Siyaset danışmanı Bilal Baykan Dalaman’da DEVA Partisinden Belediye Başkan Adayı oldu.

 

Dalaman’ı Kadınlarımızla Güzelleştirip, Kadınlarımızla Geliştireceğiz!

 

DEVA Partisi Dalaman Belediye Başkanı Adayı Bilal Baykan Dalaman Belediyesini aldıklarında Kadınlar için gerçekleştireceği çalışmalar hakkında bilgi verdi;

 

İlk olarak belirtmek isterim ki, Cinsiyet eşitliği kendine güvenen Kadınlar ve Bu Kadınlarımıza inanan erkekler ile gerçekleşecek. Bunu söylerken seçim vaadi olarak algılanmasın ben 20 yıl önce inandığım bu konuda çalışmalar yapıyorum. Ulusal medyada Kadın Aktüel Haber medyasını kurarak bunun için emek harcıyorum. Birçok Kadın derneği ve girişimcileri de bu süreçte destekledim.

 

20 yıldır Kadınlarla yaptığım haberler yol haritam olacak

Siyasette en büyük avantaj insana dokunmak, bende Hem kadın medyası hem de sektörel medyalarımla binlerce insana dokundum. Yüzlerce kadının dertlerini dinledim, Başarılarına ortak oldum, Şiddet ve Cinayet haberlerinde üzüldüm. Toplumun yarası olan birçok konuyu, o sorunu yaşayanlarla paylaştım. Şimdi tüm bu bilgi birikimimi bu tecrübeler ışığında bu sorunları nasıl çözebilirim diyerek çorbada benimde tuzum olsun diye hizmet etmek için Belediye Başkanlığına aday oldum.

 

Kadın kazanırsa Toplum Kazanır

Ben Kadınlarımızın kendine güven eksikliğini olduğunu düşünmüyorum, eğitim ile kişisel gelişim ile önünü açacak projeler ile Kadınlarımızın çok başarılı olacağına inancım tam Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın da belirtiği gibi ‘’SİYASET SADECE ERKEKLERE BIRAKILMAYACAK KADAR CİDDİ BİR İŞTİR’’ sözüyle de bunu dile getirmektedir.

 

Kadın Kazanırsa, Çocukları kazanır, Kadın Kazanırsa Eşleri sevdikleri kazanır, Kadın kazanırsa Büyükleri bakmakla yükümlü olduğu tüm kesimler kazanır. Çünkü kadın anne şefkatiyle, merhametiyle koruma içgüdüsüyle sahip çıkar.

 

Dalaman’da Kadınlar için neler yapacağız

İlk önce söz sahibi olmaları için meclis üyeliklerinde yer vereceğiz. Bu proje zaten Kadın Politikaları Başkanımız Milletvekilimiz Sayın Elif Esen tarafından geliştirilen ‘’YERELDE KADINA YER VAR’’ çalışmasıyla aylardır gerçekleşen bilgilendirme toplantılarıyla Kadınlarımıza anlatılıyor.

 

Kadın Kooperatifçiliği ile Tüm Kadınlara Dokunacağız

 

Seçilir seçilmez ilk olarak Belediye destekli Kadın Kooperatifimizi kuracağız.

Neden ilk olarak Kadın Kooperatifi?  Yapacağımız tüm çalışmalarımızı Kadınlarımızla bölüşmek ve Avrupa ve GEKA Güney Ege Kalkınma Ajansından Hibe ve Düşük Faizli Krediler alacağız. Belediye bütçesi beklemeden, İktidarın engellemelerine takılmadan hemen çalışmaya başlayacağız.

 

Kadın Kooperatifinde sadece üretim olmayacak,

 Türkiye’de Kadın Kooperatifi denince bir algı var 10 tane kadın bir araya gelerek gıda, tekstil ürünleri yaparak satsınlar. Bu bizim kuracağımız kadın Kooperatifi bunun çok dışında bir çalışma olacak. Kadınlarımızı Tüm konularda eğiteceğiz, geliştireceğiz, kişisel gelişim meslek edindirme, markalaşma, e-Ticaret, Pazarlama ve Satış gibi konuların olacağı birbirinden değerli öğretmen ve yaşam koçlarıyla birlikte ele alacağız.

 

Kadınlarımız her dalda biz de varız diyecekler

Kadınlarımız en büyük sorunu ürettiklerini satamamaktan geçiyor. Kuracağımız Kadın Kooperatifinin mobil satış Karavanları olacak. Dalaman Koyları, Havalimanı ve Çeşitli etkinlikler ile diğer ilçe ve illerde satış organizasyonları ile perakende satışı destekleyeceğiz,

 

TİGEM arazilerinden Tarım bölümünde hizmet edecek kadınlarımız için ihale ile tarım alanları kiralayacağız, Bu alanlarda ''Tarımı, Toprağa Dokunmayan Kimse Kalmasın ‘’ diye kampanya başlatarak. Kiraladığımız tarım alanlarında hobi bahçeleri kuracağız. Dalaman’da yaşayan her insan buradan belli metre karelerle yer kiralayarak tarım yapabilecekler. Bu proje sadece TİGEM için değil Belediyenin boş tüm arazilerinde ekilmeyen yer bırakmayacağız. Böylece Dalaman’da yaşayan vatandaşlarımızda ucuz sebze ve meyve yiyebilecekler.

 

Muğla’nın tüm yöresel Coğrafi işaretli ürünlerini pazarlamaya talip olacağız

 

Kadın Kooperatifimizin satış ve pazarlama ağı ile sadece Dalaman’ın ürünlerini değil, Tüm yöresel ürünlerin tanıtımı ve pazarlamasını yapacağız. Bu nasıl olacak diyenler olabilir ne yazık ki elimizde ki değerleri sunumunu ve tanıtımını bugüne kadar tam olarak gerçekleştiremeyen yöneticilere de cevabımız olsun. Göcek ve Dalaman Koylarında Büyük Mağaza markaları bile teknelerle binlerce yat ve misafire hizmet verirken neden bu satış kanalında belediyelerin özel satış tekneleri yok!

 

Kooperatif projelerinde Yine hibe fonlarıyla Muğla Kültürü ve yöresel ürünlerini tanıtma, pazarlama ve perakende satış konusunda Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Esnaf odaları, Yerel Üreteciler Çalıştayı yapacağız.

Oluşturacağımız havuz ile bu markalardan daha büyük tekneler inşa ederek  Göcek Koylarında Teknelerimiz ile tüm yöresel ürün ve hediyelik eşyalarımızı sunabileceğiz. Bu teknelerde Bölgemizin kadınlarına da istihdam sağlamış olacağız.

 

 Dalaman Temalı Hediyelik Eşya Tasarım Yarışması Düzenleyeceğiz

Halk eğitim ve özel tasarımcılara açık olarak düzenleyeceğimiz Dalaman temalı hediyelik eşya tasarımı ile Dalaman’ın Gizli reklam ve tanıtımını sağlayacak her bütçeye uygun yelpazede ziyaretçilerle buluşmasını sağlayacağız. Bu tasarımların patentini alarak Kadın Kooperatifimize lisans tescillerini gerçekleştireceğiz. Kalıplarını aldığımız bu ürünleri Halk eğitim ve kooperatif üyelerince ürettirerek satın alma garantisi ile ekonomik girdi sağlayacağız.

 

Çeşitli Branşlardan Rol model kadınlarımızı Davet Ederek Başarı Hikayelerini Paylaşacağız

 

Dalaman’da yaşayan Kadınlarımıza rol model olmak amacı ile sanat, iş dünyası, sporcu temsilcilerini kadın buluşmaları adı altında günler düzenleyerek davet edeceğiz. Bu toplantılara içerik sağlamak için kadın temalı, Sağlık, Güzellik, Eğitim gibi konularda bölgenin önde gelen kişi ve kurumlarla ortak çalışmalar düzenleyeceğiz.

 

Kadın hane Halk evlerimizle sosyal tesisler kurarak Emekli ve ihtiyacı olanlara ekonomik hizmet vereceğiz

 

Hepimiz biliyoruz ki ekonomik kriz ve yanlış yönetimler Dalamanlı hemşerilerimizin de belini büktü. Emekli ve geliri az olan vatandaşlarımız dışarı çıkıp bir çay, simit yemeyi bile düşünüyorlar.

 Bu noktadan hareket ile Kadın Hane halk evlerini, Lokantalarını, Çocuk parklarımızı modernize ederek kuracağımız çay bahçelerini hizmete alacağız. Zaten dışarı çıkamayan emeklilerimizi, vatandaşlarımızı uygun fiyatlar ile buluşturarak hizmet vereceğiz. Diğer ilçelerde örnekleri olan fakat ne yazık ki Dalaman’da uygulanmayan bu ekonomik sosyal alanlar Kadın Kooperatifi aracılığı ile hizmet verecek yaptığımız her proje Kadın istihdamını geliştirmek Kadınlarımızı ekonomiye ve sosyal hayatta daha aktif hale getirmek için gerçekleşecek.

 Bildiğiniz gibi Kooperatifler ortaklıktır. Kazanılan her kuruşu kadınlarımızla paylaşacağız ve bu kazançlardan, İhtiyacı olanlara, Engellilere, Şehit ailelerine ve kadına yönelik hizmetlerde kullanılmak üzere fon ayıracağız. Anlaşılacağı gibi ‘’Kadınlarımız kazanacak, Dalaman Kazanacak’’

AdminAdmin