SPOR
Giriş Tarihi : 08-11-2023 01:01

Cumhuriyet Akıl Oyunları Turnuvası Düzenlendi

Cumhuriyet Akıl Oyunları Turnuvası Düzenlendi

Artan Dikkat + Zeka tarafından Cumhuriyet Akıl Oyunları Turnuvası düzenlendi. Turnuvaya katılım sağlayan aileler, Juta Yoga ve Milsa Tenis Akademi öğrencilerinin etkinliklerini beğeniyle izlediler.


Muğla’nın Milas İlçesinde faaliyet gösteren Artan Dikkat + Zeka tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Esentepe Kafe’de Cumhuriyet Akıl Oyunları Turnuvası düzenlendi. Turnuva sonunda İlkokullarda Defne Gürsoy, Ortaokullarda Özlem Begüm Arslan birinci oldu.
Ailelerinde katılımıyla güzel bir havada gerçekleşen etkinlik ve çalışmaları hakkında bilgi aktaran Artan Dikkat + Zeka Kurucusu Gülter Artan, Artan Dikkat + Zeka’nın çocuklarda zihinsel yeteneklerin düşünme ve problem çözme becerilerinin geliştirilmesine yönelik oyun uygulaması olduğunu ve 8 yıl önce başladıkları çalışmalarını 2 yıldan buyana Milas’ta ilk olmanın gururuyla sürdürdüklerini belirterek, “Akıl zeka oyunları ve anlayarak hızlı okuma eğitmeni ile öğrenci koçu olarak hizmet veriyorum. Çocukların dikkat problemi üzerine çalışıyoruz. Birçok oyundan faydalanıyoruz. 4 yaş üzerinde her yaş grubundan öğrencilerimiz var” dedi.
“Çocuklar için, her biri farklı zeka türlerine etki ederek beyin jimnastiği yaptıran, dikkat güçlendiren ve odaklanma süresini uzatmada da etkisini gördüğümüz oyunlarımızla kaliteli zaman geçiriyoruz” diyerek açıklamasını sürdüren Artan, “Ülkemizde en çok bilinen satranç stratejik akıl zeka oyunlarındandır. Fakat diğer akıl zeka oyunlarının, özellikle kağıt zeka oyunlarının çocuklara çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Bizler burada güzel sonuçlar alıyoruz” dedi.
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılını anlamlı bir etkinlikle kutlamak için etkinlik gerçekleştirdiklerini de belirten Artan, “hem cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutlamak, hem de oynadığımız oyunları velilerimize yakından tanıtmak için Cumhuriyet Akıl Oyunları Turnuvası düzenledik. Velilerimizle, öğrencilerimizle güzel bir program oldu” dedi.

AdminAdmin