MİLAS
Giriş Tarihi : 28-08-2024 21:32

‘Çökertme’de Hayat Var’ sergisinde yöre halkı el emeği ürünlerini sergiledi

‘Çökertme’de Hayat Var’ sergisinde  yöre halkı el emeği ürünlerini sergiledi

 

 

OPET Doğaya Saygı Projesi kapsamında yenilenen Milas’ın Çökertme Köyü’nde açılan ‘Çökertme’de Hayat Var’ sergisi, yaz boyunca ahşap boyama, kabak oyma-süsleme, çini, çanta-sepet örücülüğü, panç, makrome, taş boyama ve ebru eğitimleri alan kursiyerlerin el emeği ürünlerinden oluşuyor. 

 

OPET Doğaya Saygı Projesi kapsamında Milas Halk Eğitimi Merkezi-Çökertme Ek Hizmet Binası’nda yaz boyunca düzenlenen kurslarda eğitimlerini tamamlayan Çökertme, Gökbel ve Bozalan sakinlerinin el emeği ürünleri bir sergide toplandı. ‘Çökertme’de Hayat Var’ isimli sergi, 1 Temmuz 2024 tarihinde başlayan kurs programına katılan 80 kursiyerin ürünlerinden oluşuyor. Kurs programı kapsamında Milas Halk Eğitimi Merkezi El Sanatları Usta Öğreticisi Zübeyde Öztürk tarafından ahşap boyama, kabak oyma-süsleme, çini, çanta -sepet örücülüğü, panç, makrome eğitimleri verilirken, çocuklar için de taş boyama, ebru ve İngilizce kursları düzenlendi.

 

“Çökertme’de Hayat Var” sergisi açılışına; Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık’ın eşi Sevim Akbıyık, Milas Kaymakamı M. Ünver Böke, OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, Milas Kaymakamı M. Ünver Böke’nin eşi Gülşah Böke, Muğla Milli Eğitim Şube Müdürü Özcan Kuşcu, Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Pilavcı, OPET Sürdürülebilirlik ve Kurumsal İletişim Grup Müdürü Ayşenur Aydın, Milas Halk Eğitimi Merkezi El Sanatları Usta Öğreticisi Zübeyde Öztürk, kursiyerler ve yöre halkı katıldı. 

 

OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, “Yangından hem ekonomik hem de fiziksel olarak zarar gören köylerimizde yeni geçim kaynakları oluşturmak, köylerimizin sürdürülebilir kalkınmasına destek olmak için tüm kurum ve kuruluşlarımızla birlikte çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Çökertme’de de kamu ve yerel yönetim kuruluşlarıyla birlikte bölge halkına destek vermek ve topluma örnek olmak amacıyla, yenileme çalışmalarının yanı sıra ekonomik ve sosyal etki yaratacak eğitimler düzenledik, birçok kurs programını hayata geçirdik. Yaz başında açılışını gerçekleştirdiğimiz bu güzel binada bu kadar güzel el emeği ürünler hazırlayan tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

 

OPET DOĞAYA SAYGI PROJESİ HAKKINDA

OPET, “Bilinçli Toplum” yaratma ilkesi doğrultusunda hayata geçirdiği Doğaya Saygı Projesi ile 2021 yılında yaşanan orman yangınlarından olumsuz etkilenen köylerde kalkınma çalışmaları yürütüyor. OPET’in Örnek Köy Projesi’nin uzantısı niteliğindeki ‘Doğaya Saygı Projesi kapsamında, köylerin sürdürülebilir kalkınmasına destek veriliyor. Doğaya Saygı Projesi ile orman yangınlarından etkilenen; Marmaris’e bağlı Osmaniye ve Bayır, Milas’a bağlı Çökertme, Gökbel ve Bozalan’da restorasyon, rehabilitasyon ve eğitim çalışmaları gerçekleştiriliyor. Proje kapsamındaki çalışmalar; OPET’in koordinasyonunda Muğla Valiliği, Marmaris Belediyesi, Kaymakamlık, Tarım ve Orman Müdürlüğü, Karayolları Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Park Müdürlüğü, Kültür Turizm Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, AFAD ve Müftülük gibi kurum ve kuruluşlarla iş birliği ile yürütülüyor. Köylerde, fiziksel değişim ve rehabilitasyon çalışmalarının yanı sıra yöre halkına yönelik eğitim programları düzenlenerek, ekonomik ve sosyo-kültürel gelişime de katkı sağlamak hedefleniyor. Ayrıca yaşanan orman yangınları, iklim değişikliği ve diğer doğal afetlere ilişkin farkındalık yaratmak için eğitim çalışmaları yapılıyor.

 

 

 

AdminAdmin