GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-09-2022 13:02

Çıralı'nın su altı tarih parkı da hayal oldu

Osman Çıralı Başkanlığındaki FTSO Yönetiminin, Bölge ekonomisine katkı yapacak tek projeleri olan Fethiye Su Altı Tarih Parkı Projesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan izin alınamadı.

Çıralı'nın su altı tarih parkı da hayal oldu

 

 

Osman Çıralı Başkanlığındaki FTSO Yönetiminin, Bölge ekonomisine katkı yapacak tek projeleri olan Fethiye Su Altı Tarih Parkı Projesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan izin alınamadı. Proje takip edilmemesi nedeniyle gerçekleştirilemiyor. FTSO yönetiminin, kendi hazırladıkları projeyi bile yönetememesi, eski yönetim tarafından hazırlanan projelerin sürecini yönetmekte yetersiz kaldıklarını da ortaya çıkmış oldu.

 

Dalış turizmini canlandırmak Amintas Kaya Mezarları, Likya lahitleri ile Kayaköy’ü yansıtan heykel ve eserlerin su altına batırılmasıyla yapılacak olan Fethiye Su Altı Tarih Parkı Projesinden geriye sadece Osman Çıralı’nın oynadığı klip kaldı.

 

2020 yılında Osman Çıralı’nın kendisinin klipinde oynadığı, halka ve turizmcilere müjde olarak duyurulmuş, “Fethiye Su Altı Tarih Parkı Projesi için Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan 1 milyon TL tutarında hibe aldık” şeklinde kamuoyuna açıklanmıştı. GEKA’nın TR32/20/TUR Alternatif Turizm Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında 20.11.2020 tarihinde başlatılan Fethiye Su Altı Tarih Parkı Projesi’nin süresi azami 24 ay olup projenin süresi 20.11.2022 tarihinde son (2 ay sonra) buluyor.

 

Fethiye Su Altı Tarih Parkı Projesi takip edilemediği için gerçekleştirilemedi. Proje için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan gerekli izinleri alınamadı. Proje zamanında yapılamadığı için GEKA’dan alınacağı söylenen 1 Milyon lira hayal olurken, haberle umutlanan dalış okullarına da hayal kırıklığı oldu. Projenin bugün itibarı ile yaklaşık 2 aylık bir sürede tamamlanması gerekiyor. Bu sürede ne izinlerin alınabilmesi, ne de projenin tamamlanması mümkün görünmüyor

 

PROJE OFİSİ KAPATILINCA SAĞLIKLI SONUÇ ALINAMIYOR

Oda’nın proje ofisinin Osman Çıralı yönetimi tarafından ortadan kaldırılması sonucu hazırlanan projelerin pek çoğu basit fizibilite çalışmalarından oluşurken, yazılan tek büyük projede yeterli inceleme yapılamadan hazırlandığı için kağıt üstünde kalarak sonuçlandırılamıyor. Bu gerçeğin bilinmesine karşı Başkan Osman Çıralı bir ay önce propaganda yapmak için çıktığı bir yerel televizyon kanalında Fethiye Su Altı Tarih Parkı Projesini yapacaklarını söylemiş, projenin tamamlanamayacağı gerçeğini saklama yoluna giderek, çalışıyoruz imajı vermeye çalışmıştı.

 

SÜREÇ TAKİP EDİLEMEDİ

Süreç, Babadağ teleferik projesinde olduğu gibi, bölgemizdeki siyasetçiler seferber edilebilseydi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gerekli izinler alınabilirdi. Ya da proje hazırlanırken gerekli yasal süreçlerle ilgili araştırmalar yapılmış olsaydı, bu kağıt üstündeki çalışmalar gerçekleşecek gibi açıklanmaz, hem Oda dolayısıyla FTSO üyeleri zaman ve para kaybetmez hem de turizmciler boşuna beklenti içine girmezlerdi.

 

KENDİ PROJESİNİ TAKİP EDEMEYEN OSMAN ÇIRALI VE YÖNETİMİNİN ESKİ PROJELERİN SÜRECİNİ DE YÖNETEMEDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Osman Çıralı Başkanlığındaki FTSO Yönetiminin, kendi hazırladıkları projeyi takip edemedikleri ortaya çıkınca eski yönetim tarafından hazırlanan projelerin takibinin yapılamadığı iddiasını da doğrulanmış oldu. Projelerin durumu incelendiğinde iddialar hayli güçleniyor.

 

Bölgemize ekonomik ve sosyal olarak katkı sağlayacak hiçbir proje yapamadan geçen 4,5 yılın bölge için bir kayıp olduğu belirtilerek, “Şu ekonomik darboğazda hiçbir FTSO üyesinin bu kayıplara tahammülü yok” denildi.

AdminAdmin