TÜRKİYE
Giriş Tarihi : 11-12-2022 20:27

ÇANKAYA'NIN EN LEZZETLİ KURSUNA YOĞUN İLGİ

ÇANKAYA'NIN EN LEZZETLİ KURSUNA YOĞUN İLGİ

ÇANKAYA'NIN EN LEZZETLİ KURSUNA YOĞUN İLGİ

21.0pt">Çankaya Belediyesi'nin 21. yüzyılın halk evleri olarak hizmete açtığı Çankaya Evleri'nde eğitimler sürüyor. Zübeyde Hanım Çankaya Evi’nde Çankayalılardan büyük talep gören "Pastacı Çırağı" kurslarının ardından bu yıl açılan "Aşçı Çırağı" eğitimlerine de ilgi yoğun.

Çankaya Evleri'nde yeni dönem kurslarının en çok ilgi göreni, "Pastacı Çırağı" kursu ile birlikte bu yıl Çankaya’da İlk defa Bilim Uzmanı Eğitmen Chef Rana ŞAT tarafından eğitimleri yürütülen ve Çankaya Halk Eğitim Müdürlüğü ile Çankaya Belediyesi iş birliğiyle açılan "Aşçı Çırağı" eğitimleri oldu. Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi içerisinde yer alan Çankaya Evi'nin modern mutfağında verilen eğitimlere Çankayalılar yoğun ilgi gösteriyor. Eğitimlerin ilk dönemine 150'den fazla Başkentli katılırken, kurslar pazartesi hariç her gün 5 grup halinde gerçekleştiriliyor.

TAM DONANIMLI MUTFAKTA EĞİTİM ALIYORLAR

Eğitimler, Çankaya Halk Eğitim Merkezi'nin usta şefleri tarafından veriliyor. Kursiyerler, ustalardan öğrendiklerini uygulayarak öğrenme imkânı bulurken, birbirinden lezzetli yemekleri, lezzet dolu tabakları hazırlamanın keyfini yaşıyor. Yıl boyunca üç dönem halinde devam edecek kurslardan yararlanan Çankayalılar, eğitimlerin tamamlanmasının ardından "Aşçı Çırağı" Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını alarak mutfak endüstrisinde çalışma imkanına da kavuşuyor.

 

AdminAdmin