FETHİYE
Giriş Tarihi : 02-03-2023 17:50

“ÇALIŞ”  DEPREMZEDELER İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği (Çalış-Der) üyesi oteller ile Çalış plajı esnafları ve Çalış bölgesinde yaşayan yabancı ve yerli vatandaşlarımız; Fethiye ye gelen depremzedelere sahip çıktı.

“ÇALIŞ”  DEPREMZEDELER İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR

Kapalı olan otellerini ve tesislerini depremzedeler için açan oteller Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği öncülüğünde başarılı bir organizasyonla depremzedeleri misafir edip yemek ve diğer acil ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay öncülüğünde depremzedelere sahip çıkan otel sahipleri ve ayrıca yöre halkının da katkılarıyla yardım çalışmaları devam ediyor.

“BİR DAMLA BİR GÜLÜMSEME MEMNUNİYETİ VARSA BU BİZİM İÇİN YETER”

“Acılar paylaştıkça azalır, mutluluklar ve bilgi de paylaştıkça büyür” diyen Çalış-Der başkanı Mete Ay “Öncelikle deprem felaketinde hayatın kaybetmiş vatandaşlarımıza rahmet, tedavi gören vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.  Bu deprem felaketi Fethiye’de bizleri de birlik beraberlik açısından, gelecek açısından ders vererek umutlandırdı. Fethiye’ye depremde çok acı çeken özellikle 10 ilden gelen depremzede kardeşlerimiz var. Bizim çalış bölgesinde daha çok Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Osmaniye’den gelen misafirlerimiz var. Çalış bölgesindeki otellerin yanı sıra bölgemizdeki evlerde de depremzedeler konaklıyor. Şu anda 10 otel kapılarını depremzede kardeşlerimiz için açtı. Bu otellerdeki kardeşlerimize sabah kahvaltının yanı sıra imece usulüyle öğle yemeği ve akşam yemeği de sağlıyoruz. Acil ihtiyaçlarını da öğrenip, yardımcı oluyoruz. Burada gördüğümüz gerçekten acı var ama bir damla bir gülümseme memnuniyeti varsa bu bizim için yeter. Çalış bölgesinde Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği ve otelciler arasında iyi bir koordinasyon kurduk. Biz üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz. Çalış bölgesinden ve derneğimizin sağladığı yardımlar deprem bölgesine gitti. Bölgemizde yaşayan İngiliz uyruklu vatandaşlar da bizim acımıza katılıp onlar da maddi, manevi yoğun destek veriyorlar. 9-10 yıldır bizimle yaşayan İngiliz uyruklu vatandaşlarımız İngiltere’de bağış kampanyası yapıp buradaki yakınlarına gönderip depremzedelere destek oluyorlar. Hepsine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“SONSUZ TEŞEKKÜRLER, İYİ Kİ VARSINIZ”

Yardım ve konaklama çalışmaları ile ilgili gazetemize bilgi veren Çalış-Der başkanı Mete Ay “Bildiğiniz gibi son iki haftadır derneğimizin organize ederek desteklemesi ile Çalış otelcileri  ve esnafları  olarak   konaklama ve barınma ile toplu olarak öğle ve akşam yemek servislerimizle depremzede vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu yol uzun bir yol olduğu için imece yaparak  çalışmanın yumak olmanın hem madden hem insani olarak önce depremzede kardeşlerimize sonra bizlere yararı olacağına inanıyoruz. Geçtiğimiz hafta Fethiye Belediyesi sağ olsun yine Şimşek Hotel’de öğle yemeklerini hazırlayıp verme işlemini kendi üzerine aldı. Belediye başkanıma ve ekibine sonsuz teşekkürler. Bu yardım kampanyasına konaklama olarak  destek veren  Aquila Beach Hotel, Bahar Hotel, Daphne Residence, Er-Öz Hotel, İbrahim Bey Hotel, Mutlu Hotel, Poppy Apartments, Remer Hotel, Seril 2 Hotel, mutfağını açan  Şimşek Hotel’e, Baba Fırın Metin Talaş Kardeşimize .

Bölgedeki İngiliz Arkadaşlarımızdan özellikle teşekkür edip isimlerini paylaşmak istediğimiz

Clare Boldurmaz  ve arkadaşları (Dom, Abbe, Liz, Mex and Emma, Jane, Rachel, Heidi, Alyna, Ann, Angela.) Jane Burford ve arkadaşları  (Mel, Tammy, Phillipa, Becky, Barbara, Shelley, Juliet, Bean and Clare.). Louise Clark,Viv Oldham , Calis 3 C grubu ,Malzeme olarak yine  her gün  destek veren diğer Hotelcilerimize , Restoran ve  Bar Sahiplerimize, Çalış Foça ,Akarca’da yaşayan yerli halkımıza, yine buradaki kadın yardımlaşma gruplarına, sonsuz teşekkürler, iyi ki  varsınız” dedi.

AdminAdmin