BODRUM
Giriş Tarihi : 22-10-2023 15:09

Bodrum'un Su Sorununa Başkan Aras'tan Tasarruf Çağrısı

Bodrum'un Su Sorununa Başkan Aras'tan Tasarruf Çağrısı


Bodrum'da yaşanan su sorunu, yerel halk ve turistik tesisler için büyük bir sıkıntı kaynağı haline geldi. Muğla'nın turizm cenneti, uzun süreli kuraklık ve Bodrum’mu besleyen iki barajın kuruyarak kapatılmış ve ilçenin önümüzdeki dönemde daha da zor günlerin beklendiğinin göstergesi olarak nitelendirilmişti.
Bodrum’un su meselesine MUSKİ tarafından çözüm yolları ararken, su ücretlerine zam yapması şaşkınlık yaratarak vatandaşı çileden çıkarmıştı.
Taşıma suyu ile değirmen döndürmek isteyen Bodrum Belediyesi ve MUSKİ işbirliği ile vatandaşlara tankerlerle su dağıtılması da gündemde yerini almış ve vatandaşın hem zamlı hem de sınırlı suya ulaşması hedeflenmişti.
Yetkililerin, Bodrum’un su sorunu ve çözümleri şaşkınlıkla izlenirken, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ta su sorununun tasarrufla başlaması gerektiği vurgusu ile, Bodrum’da yaşayanlara seslenerek ilçede bulunan otuz bine yakın havuzun boşaltılmamasını istedi. 
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras yaptığı açıklamada;
 “Şu anda yaşadığımız kuraklığa bağlı su krizi nedeniyle yüzme havuzlarımızı da kontrol altına almamız gerekmektedir. Bodrum’da ortalama 30 bin civarında olduğunu tahmin ettiğimiz yüzme havuzları birçok site, işletme veya özel konut tarafından yazın kullanılmakta kış için boşaltılmaktadır. Bu da ortalama olarak her bir havuzda 150 ton suyun her yıl israf edilmesi anlamına gelmektedir. Bu durumda bizim bir çözümümüz var. Havuzunuzun suyunu bir yıl boyunca boşaltmayınız. Böylece her bir havuzda 150 ton toplamda 4,5 milyon metreküp suyu tasarruf etmiş olacağız. Belediye olarak da havuzların boşaltılmaması için gerekli hijyen desteği yapacağız. Bu kapsamda teknolojik, bilgi, teori desteğini siz değerli halkımızla paylaşacağız. Bodrum Belediyesi olarak tasarrufa yönelik olarak çözüm yollarını zaman içerisinde sizinle paylaşacağız.” ifadelerinde bulundu.

AdminAdmin