BODRUM
Giriş Tarihi : 24-02-2023 12:04

Bodrumlu Otelcilerin Depremzedeleri İstihdam Planı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Muğla’nın Bodrum ilçesine 8 bin 500’e yakın depremzede geldi. BODER Başkanı Ömer Faruk Dengiz ilçenin depremzedeler için seferber olduğunu söyledi.

Bodrumlu Otelcilerin Depremzedeleri İstihdam Planı

Dengiz, “İlk etapta depremzede yurttaşlarımızın barınma muhtaçlıklarını karşılamaya çalıştık. 2 bin 800’e yakın depremzede otellerde konaklıyor. 66 otel toplamda bini aşkın oda tahsis etti. Büyük sarsıntının olduğu 6 Şubat’tan itibaren depremzedelerin öncelikle barınma gereksinimleri karşılandı. Sonrasında depremzedelerin temel muhtaçlıklarını karşılamak için de Bodrum Kaymakamlığı uyumunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Muğla AFAD bünyesinde şu anda konaklamalar sağlanıyor” dedi.

Faruk Dengiz’in verdiği bilgilere nazaran Bodrum’daki oteller, depremzedelerin istihdamına da katkı sağlamak üzere iş planı yapıyor. “Depremzede yurttaşlarımızın ne vakit gideceğini sorgulamıyoruz. Marmaris, Fethiye ve Bodrum’da yatak kapasitesi doldu. AFAD diğer bölgelere yönlendirmeler yapıyor. Çocukları tekrar hayata kazandırmak için pedagoglarla görüşmeler yapılıyor. Berberlerimiz otellere gelip, okul öncesi çocuklarımızı tıraş etti. Bodrum’da herkes seferber olmuş durumda” diyen Dengiz, kelamlarını şöyle sürdürdü: “Deprem bölgesinden gelen yurttaşlarımız Bodrum’da çalışmak isterlerse kapımız her vakit açık. İŞKUR’un yönlendirmesiyle meslek koduna nazaran müracaatlar alınabilir.”dedi.

AdminAdmin