BODRUM
Giriş Tarihi : 05-04-2023 07:49

Bodrum’da Hedef 1.5 Milyon Turist

Bodrum, Türkiye'nin turizm açısından önemli merkezlerinden biri olarak her yıl binlerce turisti ağırlıyor. Geçen yıl 1,1 milyon turisti ağırlayan Bodrum, bu yıl hedefini 1,5 milyon turist olarak bekliyor.

Bodrum’da Hedef 1.5 Milyon Turist

Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz, otellerin rezervasyonlarının iyi durumda olduğunu ve sezon başlamamasına rağmen doluluk oranlarının yüzde 40'lara vardığını belirtti. İngiliz hava yolu şirketinin uçuşlarının başlamasıyla birlikte ilk İngiliz turist kafilelerinin geldiğini ve her hafta hava yolu şirketlerinin yaklaşık beş uçuş yaptığını belirten Dengiz, Rusya, Polonya ve Almanya'dan da uçuşların başlamasını beklediklerini ifade etti. Mayıs ayı sonundan itibaren Arabistan bölgesinden de uçuşların beklendiğine dikkat çeken Dengiz, özellikle İngiltere için eski yoğun taleplerin olduğu günlere dönüşünü beklediklerini sözlerine ekledi.

Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Hüseyin Softa ise Avrupa bölgelerinde Türkiye'ye ilginin yoğun olduğunu belirtti. Ancak, depremin turizmi etkileyeceği konusunda uyarılarda bulunan Softa, şubat ayından hiçbir rezervasyon alamadıklarını ancak bu süreçte olan rezervasyonların iptal edilmediğini söyledi. Asıl sezon mayıs ayının sonunda beklediklerini dile getiren Softa, sezon öncesi ulaşım, su ve kalifiye elemanda güçlükler gibi birçok güncel zorlukta karşı karşıya bulunduklarını ifade etti. Bodrum turizminde bu sorunların son bulması gerektiğini ifade eden Softa, Bodrum'da bu sorunlara devam edecekse sezonun zorlu geçeceğine dikkat çekti. Buna rağmen konulan 1,5 milyon turistin hedeflerine ulaşabileceklerine inandıklarını belirtti.

​​​​​​​

AdminAdmin